Ξαφνικά αισιοδοξία από την κυβέρνηση: Σχεδόν «λευκός» καπνός στη διαπραγμάτευση

Ξαφνικά αισιοδοξία από την κυβέρνηση: Σχεδόν «λευκός» καπνός στη διαπραγμάτευση
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα , Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Παραμένουν οι διαφορές όσον αφορά το αφορολόγητο όριο επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Μετά τις δηλώσεις Κατρούγκαλου ότι οι δανειστές δέχθηκαν τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και πλέον η διαφορά είναι μικρή, αισιόδοξα είναι και τα μηνύματα από κυβερνητικούς κύκλους.

Πριν λίγο κυβερνητική πηγή έκανε λόγο για «σχεδόν λευκό καπνό στη διαπραγμάτευση», διευκρινίζοντας ότι παραμένουν οι διαφορές όσον αφορά στο αφορολόγητο, για το οποίο φαίνεται να επιδιώκεται πολιτική λύση. Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει θέσει ως κόκκινη γραμμή να μην μειωθεί κάτω από τα 9.090 ευρώ, ενώ το ΔΝΤ ζητά να περιοριστεί στις 8.182 ευρώ. Οι ευρωπαίοι πρότειναν συμβιβαστική πρόταση για την μείωσή του σταδιακά σε μια τριετία αλλά η κυβέρνηση απορρίπτει αυτή τη συμβιβαστική πρόταση.

Οι δυο πλευρές βρέθηκαν κοντά και στο θέμα και των κόκκινων δανείων.

Η ίδια πηγή σημείωσε ότι ο ΥΠΟΙΚ Ευ. Τσακαλώτος, μαζί με τους επικεφαλής των θεσμών αναχωρούν σήμερα για το άτυπο Eurogroup στο Άμστερνταμ και θα επιστρέψουν για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων ενδεχομένως και πριν την Δευτέρα.

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από πλευρά των θεσμών…