Ποιες αλλαγές έρχονται στα capital controls

Ποιες αλλαγές έρχονται στα capital controls

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Οικονομίας, Νίκο Χριστοδουλάκη, για τις αλλαγές στον έλεγχο κίνησης κεφαλαίων.

Με στόχο την περαιτέρω χαλάρωση των capital controls, η υπηρεσιακή κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζουν μία σειρά αλλαγών στον έλεγχο κίνησης κεφαλαίων. Για τον σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Οικονομίας, Νίκο Χριστοδουλάκη, με επίκεντρο τις εξαγωγές αλλά και τη μεταφορά χρημάτων φυσικών προσώπων.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Θεόδωρος Μητράκος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Νικόλαος Φράγκος και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Ιωάννης Μούργελας, φέρεται να αποφασίστηκε η χαλάρωση των περιορισμών που αφορούν στις εγκρίσεις που ζητούν οι επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση εισαγωγών. Παράλληλα, αναμένεται να υπάρξει και αύξηση των ορίων που έχουν τεθεί για να προχωράει η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ταχύτερα.

Δεν υπάρχει χαλάρωση των capital controls σε σχέση με τους υποψήφιους βουλευτές

«Για τους υποψήφιους βουλευτές ισχύουν τα ίδια όπως και για τους υπόλοιπους πολίτες σχετικά με τις τραπεζικές συναλλαγές. Ούτε προνόμια ούτε διευκολύνσεις – δεν υπάρχει χαλάρωση των capital controls σε σχέση με τους υποψήφιους βουλευτές, απλώς δίνεται η δυνατότητα ανοίγματος ειδικού προσωρινού λογαριασμού 2 εβδομάδες για τη διευκόλυνση της κίνησής τους κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου». Αυτό δήλωσαν σήμερα το πρωί κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας ενώ το μεσημέρι αναμένονται να υπάρξουν περισσότερες διευκρινίσεις από τον υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη.