Πληροφορίες ότι ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Πληροφορίες ότι ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Διεθνή πρακτορεία αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από την επίθεση – Απειλεί με νέες επιθέσεις  Ρώμη και Λονδίνο.

Μια αληθινή εκατόμβη άφησαν πίσω τους οι τρομοκράτες στην αίθουσα συναυλιών «Μπατακλάν» όπου κρατούσαν τους θεατές ως ομήρους . Γύρω στους 100 υπολογίζονται οι νεκροί σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αστυνομικής πηγής στις 2.00 ώρα Ελλάδας, μετά το τέλος της εφόδου των αστυνομικών. Τρεις φερόμενοι ως τρομοκράτες είναι επίσης νεκροί ενώ υπάρχουν πολλοί τραυματίες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες θεατών που κατάφεραν να βγουν σώοι πριν από την έφοδο, οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν βόμβες, εκρηκτικά και αυτόματα όπλα, φωνάζοντας «είναι για τη Συρία». Δεκάδες ασθενοφόρα ευρίσκονται ήδη έξω από το Μπατακλάν, ενώ οι υπηρεσίες τεσσάρων κεντρικών νοσοκομείων της πρωτεύουσας είναι κινητοποιημένες για να υποδεχθούν τα θύματα.

Στο Μπατακλάν αναμένεται να φθάσει και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνοδευόμενος από πολλούς υπουργούς του.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Διεθνή πρακτορεία αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται πίσω από τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Η ιστοσελίδα του ινστιτούτου Site αναφέρεται σε μήνυμα της οργάνωσης στο διαδίκτυο με το οποίο οι δράστες προειδοποιούν για νέες επιθέσεις. «Μετά το Παρίσι θα έρθει η σειρά της Ρώμης, του Λονδίνου και της Ουάσινγκτον», λέγεται πως αναφέρει το μήνυμα και συμπληρώνει: «Να θυμάστε, να θυμάστε την 14η Νοεμβρίου. Δε θα ξεχάσουν ποτέ αυτή την ημέρα όπως την 11ηΣεπτεμβρίου».

Την ίδια στιγμή, οι συντάκτες του μηνύματος επισημαίνουν: «Η Γαλλία στέλνει μαχητικά στη Συρία, βομβαρδίζει παιδιά και ηλικιωμένους. Σήμερα πίνει από το ίδιο ποτήρι».

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα δεν είναι λίγοι όσοι αναρτούν στο Twitter μηνύματα υποστήριξης σε εκείνους που βρίσκονται πίσω από το μακελειό.

«Το Παρίσι είναι στις φλόγες», «Η Γαλλία φλέγεται», «Να μας περιμένετε», «Σταυροφόροι ερχόμαστε με βόμβες και όπλα», είναι μόνο μερικές από τις αναρτήσεις χρηστών του Διαδικτύου που λέγεται πως στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Ο τρόμος έφτασε στα οχυρά του σταυρού στο Παρίσι. Το ΙΚ θα πρέπει να λάβει την ευθύνη για την επιχείρηση για να δείξει στον κόσμο ότι οι μουσουλμάνοι έχουν βαριά πόδια», γράφει μία ακόμα ανάρτηση.