Τα Post-It μπαίνουν στην ψηφιακή εποχή

Τα Post-It μπαίνουν στην ψηφιακή εποχή

H τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής του Evernote περιλαμβάνει μια ειδική «κάμερα σημειωμάτων Post-it».

Τα χαρτιά σημειωμάτων Post-it είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό είδος χαρτικών που υπάρχει, όμως ο κόσμος μας πλέον είναι ολοένα και περισσότερο ψηφιακός. Μια νέα συνεργασία με την εφαρμογή Evernote φέρνει τα Post-it στις κινητές συσκευές των χρηστών.

Η Evernote είναι μια εφαρμογή αρχειοθέτησης που επιτρέπει στους 75 εκατομμύρια χρήστες της να αποθηκεύουν μηνύματα και ηχητικά αρχεία για να έχουν πρόσβαση σε αυτά από τις κινητές συσκευές τους. Η τελευταία εφαρμογή για κινητά της Evernote που κυκλοφόρησε μαζί με την κυκλοφορία του iOS7 της Apple περιλαμβάνει μια ειδική «κάμερα σημειωμάτων Post-it».

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να φωτογραφίζουν τα σημειώματα Post-it και να τα ανεβάζουν στο Evernote, που κάνει χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης γραφικού χαρακτήρα, έτσι ώστε το περιεχόμενό τους να είναι αναζητήσιμο. Οι χρήστες μπορούν να οργανώσουν τα Post-it ανά χρώμα, δημιουργώντας ξεχωριστές κατηγορίες, και να προσθέτουν πληροφορίες όπως υπενθυμίσεις και προθεσμίες.

Διαβάστε ακόμη: Οργανώστε τη ζωή σας με το Evernote

«Η ιδέα είναι ότι παρ’ όλα όσα ακούμε για έκλειψη του χαρτιού, δεν είναι αυτός ο στόχος», λέει ο Τζέσε Σινχ, επικεφαλής γραφικής ύλης και ειδών γραφείου στην 3M. «Η έρευνά μας έχει δείξει ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων θέλει να σημειώνει πράγματα με αναλογικό τρόπο», προσθέτει. «Όμως με τόσες συσκευές που έχουμε πλέον θεωρούμε ότι η εφαρμογή αυτή γεφυρώνει το κενό».

Από την πλευρά της Evernote, η συνεργασία με την Post-it είναι μια ευκαιρία να γίνει γνωστό το όνομα της εφαρμογής σε εκατομμύρια πελάτες. Η κάνει πωλήσεις 50 δισεκατομμυρίων Post-it ετησίως.

«Λίγα προϊόντα έχουν την αναγνωρισιμότητα των Post-it», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Evernote, Φιλ Λίμπιν. «Καθώς είμαστε νέα εταιρεία εφαρμογών, θέλουμε να διευρύνουμε την απήχησή μας στο κοινό, που μπορεί να μην έχει διάθεση να χρησιμοποιήσει την τελευταία έκδοση της κάθε εφαρμογής μας. Οι πελάτες των Post-it ακολουθούν την επικρατούσα τάση εξ’ ορισμού».

Η Evernote υπέγραψε μια αντίστοιχη συμφωνία με την Moleskine πέρυσι, που επιτρέπει στους χρήστες της να ανεβάζουν σελίδες από τα σημειωματάρια που έχουν.

Η κάμερα Post-it θα λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις σημειωμάτων Post-it και «μάλλον θα δουλεύει και με αντίγραφα που μοιάζουν με το αυθεντικό προϊόν».

Η 3Μ θα διαθέσει ένα περιορισμένο αριθμό συσκευασιών Post-it που θα περιλαμβάνουν μια δωρεάν συνδρομή 30 ημερών για την εφαρμογή Evernote Premium, που παρέχει αποθηκευτικό χώρο 1 Gigabyte. Η συνδρομή θα κοστίζει 5 δολάρια το μήνα ή 45 δολάρια το χρόνο. Οι δύο εταιρείες θα μοιράζονται τα έσοδα από τις πωλήσεις των συσκευασιών και της εφαρμογής.

Το κυριότερο για την Evernote είναι ότι η 3Μ θα αρχίσει να βάζει το λογότυπο της πρώτης σε όλες τις συσκευασίες Post-it. «Δεν θέλουμε να είναι μια περιορισμένη έκδοση προϊόντος», τονίζει ο Λίμπιν. «Αφορά το μέλλον και των δύο εταιρειών. Είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά πράγματα που έχουν συμβεί στην εταιρεία μας».

Διαβάστε ακόμη: Τηλεόραση στο Twitter;