Οργανώστε τη ζωή σας με το Evernote

Οργανώστε τη ζωή σας με το Evernote

Τι μπορεί να κάνει για εσάς το πανίσχυρο εργαλείο αρχειοθέτησης των σημειώσεων.

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς το Evernote με λίγες λέξεις. Κάνει τόσα πολλά και μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο διαφορετικά από τον καθένα, που δύσκολα θα βρει κανείς δύο ανθρώπους που το χρησιμοποιούν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Οι δημιουργοί του το έχουν συνοψίσει σε «Θυμήσου τα πάντα, δες τα από παντού, βρες τα γρήγορα».

Με το Evernote κρατάτε σημειώσεις για τα πάντα σε κάθε μορφή και μετά το υλικό είναι διαθέσιμο σε όλες σας τις συσκευές (υπολογιστής, τηλέφωνο, ταμπλέτα). Μπορείτε να γράψετε μια υπενθύμιση, να σώσετε ένα αρχείο, να ηχογραφήσετε οτιδήποτε, να αντιγράψετε μια συνταγή (και μάλιστα με τις εικόνες της), να τραβήξετε μια φωτογραφία και κάθε ένα από αυτά να το αρχειοθετήσετε με τρόπο που να είναι αναζητήσιμο και εύκολο να μοιραστεί. Μπορείτε να σώσετε ολόκληρες ιστοσελίδες που θα διαβάσετε αργότερα, να ταξινομήσετε στοιχεία της έρευνάς σας ή να οργανώσετε το επόμενο ταξίδι σας.

Διαβάστε: Μια κάμερα για τις αναμνήσεις μιας ζωής

Η σημαντικότερη λειτουργία του, σύμφωνα με τους περισσότερους χρήστες του, είναι η αναγνώριση κειμένου σε εικόνες. Μπορείτε να φωτογραφίσετε με το κινητό σας μια επαγγελματική κάρτα ή τον πίνακα στην αίθουσα συσκέψεων ή ένα post-it και το Evernote θα κάνει το κείμενό της ψηφιακό και αναζητήσιμο. Το ίδιο και σε σκαναρισμένα τυπωμένα έγγραφα (λειτουργεί σε πολλές γλώσσες, αλλά όχι ακόμα στα ελληνικά).

Ακόμα και άνθρωποι που θα χαρακτηρίζονταν ανοργάνωτοι και ακατάστατοι (γραφείο γεμάτο post-it, σκόρπιες επαγγελματικές κάρτες, χαρτιά παντού) μπορούν να ωφεληθούν από το μοντέλο αρχειοθέτησης του προγράμματος καθώς προσφέρει έναν ήδη οργανωμένο τρόπο ώστε να ταξινομήσουν το υλικό τους με τρόπο που δεν είχαν φανταστεί ή δεν είχαν την ευκαιρία να προσπαθήσουν. Ακόμα και ο πιο αφηρημένος άνθρωπος μπορεί να διαχειρίζεται τα πάντα καθώς δεν χρειάζεται να στηρίζεται στη δική του μνήμη αλλά στη μνήμη του… ελέφαντα – έτσι προέκυψε και το logo της υπηρεσίας.

Νοικιάζοντας Software πιο εύκολα

Οι premium υπηρεσίες του Evernote περιλαμβάνουν 1 GB uploads κάθε μήνα (από 60 ΜΒ στο δωρεάν), ακόμα πιο «έξυπνη» αναζήτηση μέσα στα έγγραφά σας, πλήρες offline αντίγραφο των πάντων σε κάθε συσκευή, ιστορικό των σημειώσεων (μπορείτε να ανακτήσετε παλαιές εγγραφές ή απλώς την προηγούμενη version τους αν τις έχετε αλλάξει στο μεταξύ) συν άμεσο live support.

Αξίζει να πληρώσω;
Αν το μόνο που χρειάζεται να σημειώνετε είναι λίστες για ψώνια, μία φωτογραφία ευκαιριακά και κάποια σκέψη ή υπενθύμιση μέσα στην ημέρα, τότε η δωρεάν συνδρομή σας καλύπτει απόλυτα (πιθανόν, μάλιστα, να μην χρειάζεστε καν το evernote και να σας καλύπτει το Google Keep). Ακόμα και αν είστε πιο «προχωρημένος» χρήστης με σημαντικό όγκο δεδομένων, πάλι σας καλύπτει. Αυτό αντανακλάται και από τα ποσοστά χρήσης: από τα 66 εκατ. συνδρομητές μόλις τα 2 εκατ. έχουν επιλέξει το premium πακέτο. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε πραγματικά ως «αποθήκη σκέψεων και ιδεών» και να χρησιμοποιήσετε όλα τα προηγμένα χαρακτηριστικά του (κυρίως την offline πρόσβαση στα πάντα), τότε αξίζει τα 40 € το χρόνο.

«Τρομακτικά» έξυπνα τηλέφωνα

Οι άλλες επιλογές
Προγράμματα αρχειοθέτησης και σημειώσεων που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Google Keep (http://drive.google.com.keep)

Awesome Note (http://www.bridworks.com/anote/eng/)

OneNote (http://office.microsoft.com/en-001/onenote/)

Note-Taker HD (https://itunes.apple.com/gr/app/note-taker-hd/id366572045?mt=8)