O Νταβούτογλου… καθησυχάζει τον Τσίπρα για το προσφυγικό

O Νταβούτογλου… καθησυχάζει τον Τσίπρα για το προσφυγικό
AppleMark

Σε ανοιχτή γραμμή οι δύο πρωθυπουργοί ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.

Με τον Τούρκο πρωθυπουργό συνομίλησε τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας, μεταφέροντας του τις θέσεις της Ελλάδας ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής.  «Δεν μπορώ όταν περνούν 1500 πρόσφυγες την ημέρα να κάνουμε διακυβερνητική συνεργασία. Πρέπει να μειωθούν οι προσφυγικές ροές από την Τουρκία», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσίπρας στον κ.Νταβούτογλου.

«Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Η Τουρκία θα συμβάλει στο να πάει καλά η Σύνοδος. Μην ανησυχείς θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να γίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας», απάντησε ο Τούρκος πρωθυπουργός θέλοντας να καθησυχάσει τον Έλληνα ομόλογο του, παρόλο που οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται αμείωτες και η επανεισδοχή μεταναστών προχωρεί με σχετικά αργούς ρυθμούς.

Κυβερνητικές πηγές σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας με τον Τούρκο ομόλογό του Α. Νταβούτογλου, την χαρακτήριζαν μια καλή συνομιλία, διάρκειας μισής ώρας περίπου, ώστε να υπάρξει μια καλή στάση και στη Σύνοδο.

Ανέφεραν επίσης ότι η Ελλάδα δεν επιδιώκει εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία αλλά προσδοκά μια καλή στάση στη Σύνοδο και εποικοδομητική συζήτηση και συνεργασία.

Οι ίδιες πηγές αξιολογούν ως θετική τη στάση της Γερμανίδας Καγκελάριου Α. Μέρκελ στο προσφυγικό.

Διαβάστε ακόμη:

Ποινές σε όσους δεν τηρούν τις αποφάσεις ζητάει ο Τσίπρας