Σε αυτές τις χώρες χρωστούν τα περισσότερα χρήματα οι ΗΠΑ

Σε αυτές τις χώρες χρωστούν τα περισσότερα χρήματα οι ΗΠΑ

Πρώτη η Ιαπωνία με 1,137 τρισ. δολάρια. Δείτε ποιες χώρες ακολουθούν.

Το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ είναι ένα από τα ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία στον τομέα των οικονομικών. Όταν ο νεοεκλειγείς πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ αναλάβει τα καθήκοντά του την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δώσει το δικό του στίγμα όσον αφορά τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος την περασμένη χρονιά πρότεινε στην προεκλογική του εκστρατεία ότι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές προκειμένου να μη χρειαστεί να αποπληρωθεί το σύνολο των 13 τρισ. δολαρίων. Από την άλλη, η αγορά ομολόγων έχει ανταποκριθεί στον αυξημένο πολιτικό κίνδυνο και την πιθανή άνοδο τόσο του πληθωρισμού όσο και των επιτοκίων.

Πρόσφατα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ δημοσίευσε μία αναλυτική κατανομή σχετικά με το ποιος κατέχει το μεγαλύτερο χρέος της Αμερικής, από τον Οκτώβριο του 2016. Η πρώτη χώρα που κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους της Αμερικής είναι η Ιαπωνία με 1,137 τρισ. δολάρια, ενώ η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα είναι η Ιρλανδία με 271 δισ. δολάρια.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τις χώρες που διακατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού χρέους:

10. Χονγκ Κονγκ (186,3 δισ. δολάρια)

9. Ταϊβαν (188,6 δισ. δολάρια)

8. Ηνωμένο Βασίλειο (207,2 δισ. δολάρια)

7. Λουξεμβούργο (216 δισ. δολάρια)

6. Ελβετία (235,2 δισ. δολάρια)

5. Βραζιλία (254.7 δισ. δολάρια)

4. Νησιά Κέιμαν (262 δισ. δολάρια)

3. Ιρλανδία (271 δισ. δολάρια)

2. Κίνα (1,115,7 τρισ. δολάρια)

1. Ιαπωνία (1,137 τρισ. δολάρια)