Σε διακανονισμό ύψους 4,5 δισ. δολαρίων προχωρά η JP Morgan

Σε διακανονισμό ύψους 4,5 δισ. δολαρίων προχωρά η JP Morgan
Photo:

Τις «αμαρτίες» της οικονομικής κρίσης του 2008 πληρώνει ακόμη η αμερικανική επενδυτική τράπεζα.

Σε διακανονισμό ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε ο τραπεζικός όμιλος JP Morgan Chase & Co. με 21 συνολικά θεσμικούς επενδυτές που έχασαν τα κεφάλαια που είχαν επενδύσει σε τίτλους ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων κατά την οικονομική κρίση του 2008, η οποία και ξεκίνησε με την κατάρρευση της κτηματομεσιτικής αγοράς των ΗΠΑ ένα χρόνο νωρίτερα. Οι εν λόγω τίτλοι είχαν εκδοθεί από την JP Morgan και την Bear Stearns μεταξύ του 2005 και του 2008.

Η εκπρόσωπος της JP Morgan, Τζένιφερ Τζουκαρέλι, δήλωσε χθες πως οι θεσμικοί επενδυτές έχουν δεσμευτεί να υποστηρίξουν τον διακανονισμό και έχουν ζητήσει από τους διαχειριστές να αποδεχτούν την προσφορά, ενώ χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «άλλο ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της JP Morgan να επιλύσει παλαιότερα ζητήματα που σχετίζονται με τίτλους RMBS».

Μόλις πριν από ένα μήνα η αμερικανική επενδυτική τράπεζα κατέληξε σε συμφωνία με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για να πληρώσει το ποσό ρεκόρ των 13 δισ. δολαρίων για να διευθετηθεί μιας σειρά διώξεων συνδεδεμένων με την κρίση των παραγώγων των ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου (subprime).

Διαβάστε ακόμη: «Βρέχει» πρόστιμα στις αμερικανικές τράπεζες