ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στις 16/10 ανοίγει το βιβλίο για το πρώτο πιστοποιημένο «πράσινο» ομόλογο 150 εκατ. ευρώ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στις 16/10 ανοίγει το βιβλίο για το πρώτο πιστοποιημένο «πράσινο» ομόλογο 150 εκατ. ευρώ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Έγινε η πρώτη ελληνική εταιρία που λαμβάνει πιστοποίηση για Climate Bond από την Climate Bond Initiative.

Το πρώτο πιστοποιημένο «πράσινο» ομόλογο εκδίδει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Έχοντας λάβει το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το βράδυ της Πέμπτης, η εταιρεία προχωρά στην έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ομόλογο διάρκειας επτά, διαιρούμενο σε έως 150.000 άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία έκαστης 1.000 ευρώ.

Οι ομολογίες που πρόκειται να εκδοθούν, θα διατεθούν προς κάλυψη από το επενδυτικό κοινό μέσω δημόσιας προσφοράς, με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Διαπραγμάτευσης Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται και υποβάλλει Αίτηση Κάλυψης για την αγορά ομολογιών, μέσω της διαδικασίας του ηλεκτρονικού βιβλίου για μία τουλάχιστον προσφερόμενη ομολογία ή για ακέραιο αριθμό ομολογιών. Ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο της δημόσιας προσφοράς, δηλαδή έως 150.000 ομολογίες.

Η προσφορά θα αρχίσει το πρωί της 16ης Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 16:00 το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου.