Τι συμβαίνει με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και ζητείται η παραίτησή του

Τι συμβαίνει με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και ζητείται η παραίτησή του
epa09062638 New York Gov. Andrew Cuomo speaks at press conference during a visit to a vaccination site in the Jacob K. Javits Convention Center in New York, New York, USA, on 08 March 2021. EPA/SETH WENIG / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βουλευτές και γερουσιαστές των ΗΠΑ ζητούν την παραίτηση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο.

Οι βουλευτές των Δημοκρατικών Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ και Τζέρι Νάντλερ, όπως και διάφοροι άλλοι πολιτικοί αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης ένωσαν σήμερα τις φωνές τους υπέρ της παραίτησης του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, έπειτα από σειρά καταγγελιών σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση, τις τελευταίες εβδομάδες.

«Αυτήν την εβδομάδα, καταγράφηκε η δεύτερη καταγγελία για σεξουαλική επίθεση και η έκτη καταγγελία για παρενόχληση σε βάρος του κυβερνήτη Κουόμο», επισήμαναν, σε μια ανακοίνωση, η Οκάσιο-Κορτέζ και ο Τζαμάαλ Μπόουμαν, ένας γερουσιαστής από τη Νέα Υόρκη.

«Το γεγονός ότι η τελευταία καταγγελία είναι τόσο πρόσφατη είναι ανησυχητικό και εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια και την ευημερία του προσωπικού της διοίκησης τώρα. Οι καταγγελίες αυτές είναι όλες τους συνεπείς και άκρως λεπτομερείς και επίσης υπάρχουν αξιόπιστα ρεπορτάζ ΜΜΕ που επιβεβαιώνουν τις μαρτυρίες τους».

Ο 63χρονος Κουόμο απορρίπτει όλες τις καταγγελίες σε βάρος του από γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι πρώην βοηθοί και απαντάει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές Τσακ Σούμερ και Κίρστεν Γκίλιμπραντ προστέθηκαν στη μακρά λίστα των πολιτικών αξιωματούχων της Νέας Υόρκης που ζητούν την παραίτηση του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, έπειτα από σειρά καταγγελιών σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Όπως τόνισαν οι δύο γερουσιαστές ο κυβερνήτης Νέας Υόρκης «έχασε την εμπιστοσύνη» των Νεοϋορκέζων μετά από αυτές τις καταγγελίες.