Καθαρά κέρδη 1,92 εκατ. ευρώ για την Σαράντης

Καθαρά κέρδη 1,92 εκατ. ευρώ για την Σαράντης

Ανοδική πορεία των πωλήσεων της εταιρείας στο α' τρίμηνο.

Στα 50,83 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου Σαράντης το α΄ τρίμηνο, αυξημένες κατά 0,74% σε σύγκριση με το περυσινό α΄ τρίμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα 1,92 εκατ. ευρώ από 2,26 εκατ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 0,74% σε σύγκριση με το περυσινό Α΄ τρίμηνο στα 50,83 εκ. ευρώ Οι ξένες αγορές, που αντιπροσωπεύουν το 63% του συνόλου των πωλήσεων του Ομίλου, αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης πωλήσεων, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,8%, που αντιστοιχεί σε άνοδο κατά 4,76% σε τοπικό νόμισμα.

Αναφορικά με την ελληνική αγορά, παρά το αδύναμο ξεκίνημα του έτους, οι πωλήσεις από την Ελλάδα σημείωσαν πτώση μόνο κατά 2,6%, σηματοδοτώντας βελτίωση σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα. Το περιθώριο μικτού κέρδους του Ομίλου βελτιώθηκε περαιτέρω κατά το Α΄ τρίμηνο του 2014 σε 49,90% από 49,20% το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο λόγω ευνοϊκότερων συμφωνιών προμήθειας υλών και υπηρεσιών.

Ο όμιλος Σαράντης απαντάει στην κρίση με εξωστρέφεια

Σαράντης: Σημαντική αύξηση κερδών το 2013