Ο όμιλος Σαράντης απαντάει στην κρίση με εξωστρέφεια

Ο όμιλος Σαράντης απαντάει στην κρίση με εξωστρέφεια

Τα σχέδια για περαιτέρω ενίσχυση των πωλήσεων στις αγορές του εξωτερικού αναλύει ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου στο FortuneGreece.com.

Ποιος είπε ότι η οικονομική κρίση δεν αφήνει περιθώρια ανάπτυξης στο ελληνικό επιχειρείν; Μπορεί η πλειοψηφία των εισηγμένων στο Χ.Α. να εμφάνισε για μια ακόμα συνεχή χρονιά ζημιογόνα αποτελέσματα, ωστόσο υπήρξαν και εταιρείες που βρέθηκαν στον αντίποδα. Τρανό παράδειγμα ο Όμιλος Σαράντη, ο οποίος χωρίς να έχει κλείσει ακόμα ο ισολογισμός της τρέχουσας χρονιάς, εμφάνισε σε επίπεδο εννεάμηνου αύξηση κερδών 59,41%. Συγκεκριμένα τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα 10,81 εκατ. ευρώ από κέρδη 6,78 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αντίβαρο στις απώλειες της τάξης του 3,8% από την εγχώρια αγορά αποτέλεσαν οι πωλήσεις στο εξωτερικό, σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική, οι οποίες αντιπροσωπεύουν και το 62% του συνόλου των πωλήσεων του Ομίλου. Ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου Σαράντης, κ. Κωνσταντίνος Ροζακέας μίλησε στο FortuneGreece.com και αποκάλυψε ότι «έως το τέλος της τρέχουσας χρονιάς το ποσοστό των απωλειών από την εγχώρια αγορά τείνει να μηδενιστεί. Παράλληλα, εκτιμάμε ότι όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί από τη διοίκηση θα επιτευχθούν». Ο ίδιος τονίζει ότι οι πωλήσεις του τελευταίου διμήνου θα παίξουν καθοριστικό ρόλο αναφορικά με το πώς θα κλείσει η χρονιά στο σύνολό της και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια επιπλέον αύξηση κερδών 1% με 2% στο σύνολο του 2013.

Ποιοι είναι οι Ιταλοί που πήραν το 10% της Σαράντης;

Νέες επενδύσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό
Ο όμιλος, διαθέτοντας αυτή τη στιγμή μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, είναι σε θέση να υλοποιεί επενδύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην περεταίρω ισχυροποίηση της θέσης του στην αγορά της Πολωνίας. Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε κατά την διάρκεια του εννεαμήνου του 2013 κατά περίπου 15 εκ. ευρώ από το τέλος του 2012 και η καθαρή θέση αυξήθηκε στα €9,90 εκ.

Ο κ. Ροζακέας υπογραμμίζει ότι εκτός από την Πολωνία σημαντικές αγορές θεωρούνται αυτές της Ρουμανίας και της Σερβίας, στις οποίες καταγράφεται διαρκής διεύρυνση του μεριδίου αγοράς. Και όσο οξύμωρο και αν ακούγεται η ελληνική αγορά παραμένει ανθεκτική και με προοπτικές. Βεβαίως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο όμιλος έχει μια μακροχρόνια πορεία στον χώρο, αφού η ιστορία του ξεκινά το 1930 με την ίδρυση της εταιρείας στην Κωνσταντινούπολη από τον Γρηγόρη Σαράντη, ο οποίος έμελλε να διαμορφώσει το τοπίο των επιχειρήσεων καλλωπισμού στην Ελλάδα και κατόρθωσε η εταιρεία του να αποτελεί σημείο αναφοράς για τον επιχειρηματικό κόσμο στον κλάδο των καλλυντικών προϊόντων.

Σαράντης: Νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις στην Ελλάδα

Σημαντικότεροι σταθμοί στην ιστορία της Σαράντης είναι οι εξής:
1956 :Η έδρα της εταιρείας μεταφέρεται στην Αθήνα

1965: Δημιουργία νέων εργοστασιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι

1980: Συνάπτονται νέες συνεργασίες με ηγετικές εταιρίες καλλυντικών της Ευρώπης και της Αμερικής

1994: Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών

Παρά το δύσκολο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, ο Όμιλος Σαράντη συνεχίζει να ενδυναμώνει την οικονομική του θέση, πετυχαίνοντας παράλληλα απομόχλευση στοιχείων του ισολογισμού του και δημιουργώντας ελεύθερες ταμειακές ροές.

Αυτή τη στιγμή απασχολεί 1.400 εργαζόμενους και στο χαρτοφυλάκιο των ιδιοπαραγόμενων και διανεμόμενων καταναλωτικών προϊόντων περιλαμβάνονται Καλλυντικά Ευρείας Διανομής, προϊόντα Οικιακής Χρήσης και προϊόντα που ανήκουν στην κατηγορίας Λοιπών Πωλήσεων, ενώ βρίσκονται στα σκαριά και νέα προϊόντα που θα τοποθετηθούν σύντομα στα ράφια μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ.