Σολτς: Γερμανικά τεθωρακισμένα «αντάλλαγμα» για ελληνικά όπλα στην Ουκρανία

Σολτς: Γερμανικά τεθωρακισμένα «αντάλλαγμα» για ελληνικά όπλα στην Ουκρανία
epa09490949 The top candidate of the German Social Democratic Party (SPD) Olaf Scholz speaks at a media event in the aftermath of the German general elections, in Berlin, Germany, 27 September 2021. According to preliminary results, the SPD won the federal elections on 26 September by a small margin over Armin Laschet's CDU. EPA/FOCKE STRANGMANN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την αποκάλυψη ότι η Γερμανία θα στείλει στην Ελλάδα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού προκειμένου η χώρα μας να συνεχίσει να παρέχει όπλα στην Ουκρανία έκανε ο Όλαφ Σολτς μιλώντας στους Γερμανούς δημοσιογράφους μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής

Σύμφωνα με το Reuters με βάση τη συμφωνία η Ελλάδα θα στείλει σοβιετικής κατασκευής όπλα που διαθέτει στο Κίεβο. Ο καγκελάριος δεν έδωσε λεπτομέρειες ως προς το τι τύπου οχήματα θα στείλει η χώρα του στην Ελλάδα, ούτε τους τύπους τους οποίους εμείς θα προμηθεύσουμε στους Ουκρανούς. «Οι υπουργοί Αμυνας θα δουλέψουν τις λεπτομέρειες και θα εφαρμόσουν γρήγορα τη συμφωνία», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος πρόσφατα παραδέχτηκε ότι συνεχίζονται οι αποστολές στρατιωτικού υλικού, επιβεβαιώνοντας τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας που είχε αποκαλύψει το θέμα.

«Η Ελλάδα όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία», είχε πει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας στην ανακοίνωση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα μετά την αποκάλυψή του από τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ.

Στην τότε δήλωσή του είχε πει ότι «το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της».