Ενισχύει την εξαγωγική της δραστηριότητα η Vivechrom

Ενισχύει την εξαγωγική της δραστηριότητα η Vivechrom

Η εταιρεία μέσα στο τελευταίο έτος έχει αυξήσει το προσωπικό της κατά 4%, φτάνοντας συνολικά τους 211 εργαζομένους.

Τη θέση της στην ελληνική αγορά ενισχύει περαιτέρω η εταιρεία χρωμάτων Vivechrom, μέλος του πολυεθνικού ομίλου AkzoNobel.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Vivechrom, Ιωακείμ Προβατάς, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους, αποτέλεσμα της στρατηγικής της εταιρείας είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της στην αγορά των οικοδομικών χρωμάτων, η σημαντική διεύρυνση της κερδοφορίας της εταιρείας και ο μηδενικός δανεισμός.

Στόχος της διοίκησης, σύμφωνα με τον κ. Προβατά είναι η εταιρεία να συνεχίσει να προσφέρει υψηλής ποιότητας και καινοτόμα προϊόντα στους καταναλωτές της και να παρέχει ένα σταθερό περιβάλλον εργασίας για τους εργαζομένους της.

Για το 2013, η Vivechrom κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 4,1%, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για την ελληνική αγορά. Η απόδοση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τη διοίκηση, στη διεύρυνση του υπάρχοντος προϊοντικού της χαρτοφυλακίου και παράλληλα στο λανσάρισμα προϊόντων σε κατηγορίες συμπληρωματικές των χρωμάτων.

Η παραγωγή των νέων προϊόντων που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και στηρίζει την τοπική παραγωγή, κατάφερε να ενισχύσει και την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας στις αγορές της Κύπρου, της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας. Συγκεκριμένα, η αύξηση που σημειώθηκε ανήλθε στο 68% για το 2013.

Επιπλέον, η Vivechrom συνεχίζει την ανοδική της πορεία και κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2014 με τις πωλήσεις της να παρουσιάζουν άνοδο κατά 12,1% σε όγκο και 5,1% σε αξία.

Η εταιρεία κατά την περυσινή χρήση ενέταξε στην πελατειακή της βάση περισσότερους από 165 νέους πελάτες. Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει στους Έλληνες καταναλωτές οικοδομικά χρώματα για όλες τις χρήσεις σε χιλιάδες αποχρώσεις, διατηρώντας την πρώτη θέση με μερίδιο που ξεπερνά το 34,5%.

Η εταιρεία μέσα στο τελευταίο έτος έχει αυξήσει το προσωπικό της κατά 4%, φτάνοντας συνολικά τους 211 εργαζομένους. Παράλληλα συνεχίζει να επενδύει στον ανθρώπινο παράγοντα, εξασφαλίζοντας τους εργαζομένους της και προσφέροντάς τους ειδικά προνόμια όπως διανομή κερδών σε όλο το προσωπικό, η υπογραφή σύμβασης εργασίας, η αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων στην τριετία, καθώς και η αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων τα τελευταία πέντε έτη πριν τη συνταξιοδότηση κ.ά.

Η Vivechrom λάνσαρε τη νέα της εταιρική ταυτότητα τον περασμένο Μάρτιο, η οποία αποτελείται από νέο μοντέρνο λογότυπο και νέες ελκυστικές συσκευασίες. Σημειώνεται ότι πάνω από το 85% των προϊόντων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά εμφανίζονται με το νέο λογότυπο.

Διαβάστε ακόμη: Επέκταση στα Βαλκάνια επιχειρεί η Βιβεχρώμ