«Φρένο» Μητσοτάκη σε εκλογολογία και ανασχηματισμό

«Φρένο» Μητσοτάκη σε εκλογολογία και ανασχηματισμό
(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Συνεδρίασε το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Παρασκευή 27 Μαΐου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού.

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Μιλώντας το βράδυ της Κυριακής με δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο (λίγο μετά την ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας), ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε με απόλυτο τρόπο, τόσο το να προβεί σε εκλογές μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, όσο και το να προχωρήσει σε κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού, προτρέποντάς τους να φύγουν άνετα για διακοπές. Ωστόσο, τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε τις περιοδείες» και πρόσθεσε χαριτολογώντας ότι «θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη πολιτική φυσική κατάσταση».

Όσο για τον ανασχηματισμό –που φημολογείται έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα– υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή «υπάρχουν ζητήματα ανοιχτά» και πως μια τέτοια ενέργεια θα δυσκόλευε το κυβερνητικό έργο.