ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ: Μετασχηματισμός μέσα από υπεύθυνη ηγετική παρουσία

ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ: Μετασχηματισμός μέσα από υπεύθυνη ηγετική παρουσία
Ανοδική πορεία με γνώμονα την ποιότητα, την καινοτομία και την υπευθυνότητα, προς την κοινωνία και το περιβάλλον.

Με 23,7% μερίδιο αγοράς στο κύριο brand της, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, και με απόσταση 9 ποσοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη μάρκα της αγοράς, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ συνεχίζει να ηγείται στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Μία πρωτιά που επιβραβεύει την ευρύτερη φιλοσοφία της εταιρείας, η οποία έχει στο επίκεντρό της την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, την καινοτομία, καθώς και την υπευθυνότητα προς την κοινωνία και το περιβάλλον.

Ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ συμμετέχει έμπρακτα στην ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας με υψηλό αίσθημα συλλογικής ευθύνης και υπευθυνότητας, αφήνοντας το δικό της πολύτιμο κοινωνικό αποτύπωμα. Με στόχο να δημιουργήσει αξία για την κοινωνία κατά την κρίσιμη χρονιά του 2021, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ συνέχισε και ολοκλήρωσε τις πρωτοβουλίες και δράσεις της για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στηρίζοντας έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ενισχύοντας τις δομές της χώρας με νοσοκομειακό εξοπλισμό. Συμμετείχε, επίσης, στη στήριξη της επανεκκίνησης του κρίσιμου κλάδου του Τουρισμού, ενώ στάθηκε δίπλα σε όλες τις κοινότητες σεισμοπαθών, πλημμυροπαθών και πυρόπληκτων σε κάθε ανάγκη.

Παράλληλα, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, με πίστη στην αρχή της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας, συνεχίζει να αναπτύσσει μια «πράσινη» στρατηγική που ακολουθεί στο σύνολο των δραστηριοτήτων της με στόχο τη μείωση του συνολικού αποτυπώματος εκπομπών CΟ2. Στο πλαίσιο της φιλοσοφίας GO GREEN, πρώτη στον κλάδο της, δημιούργησε προϊόντα σε βιώσιμες συσκευασίες από 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (r-PET), οι οποίες είναι 100% ανακυκλώσιμες, ενώ είναι και η πρώτη που ανέπτυξε ένα πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για τα υλικά r-PET και το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας των προϊόντων της.

Με τις βιώσιμες συσκευασίες των προϊόντων που προσφέρει στους καταναλωτές, τους δίνει τη δυνατότητα να συμβάλουν και οι ίδιοι στο τρίτπυχο reuse – reduce – recycle για την προστασία του περιβάλλοντος. Και επειδή η σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση για τη διαλογή των απορριμμάτων και την ανακύκλωσή τους είναι το «κλειδί» για την κυκλική οικονομία, η εταιρεία συμμετέχει και υποστηρίζει τα αντίστοιχα προγράμματα του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών.

Στο πλαίσιο της «πράσινης» στρατηγικής της εταιρείας είναι επίσης η επιλογή το 100% της ενέργειας που χρησιμοποιεί να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και η χρήση τεχνολογίας υβριδικών καυσίμων για το μεταφορικό της στόλο. Επιδιώκοντας τη διαρκή αναβάθμιση των διαδικασιών της, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ εγκατέστησε νέα γραμμή παραγωγής φιαλών PET, την πιο γρήγορη στην Ευρώπη, ενώ προχώρησε σε εγκατάσταση νέας γραμμής παραγωγής φυσικού μεταλλικού νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling σε can, η οποία ανταποκρίνεται στα περιβαλλοντικά και παραγωγικά πρότυπα της εταιρείας. Η νέα γραμμή παραγωγής προϊόντων ΖΑΓΟΡΙ Sparkling σε can αυξάνει την ήδη μεγάλη παραγωγική δυναμικότητα της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ που ξεπερνά τις 180.000 μονάδες ανά ώρα ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην τοπική οικονομία.

Η επένδυσή της στη μονάδα παραγωγής της ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ στην Κορινθία αποτελεί μια στρατηγική κίνηση από πλευράς logistics, αφού αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Ακολουθώντας  τη γενικότερη στροφή του καταναλωτικού κοινού σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ προωθεί ακόμα μια στρατηγική επένδυση στην κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών, προχωρώντας σε συνεργασίες υψηλού κύρους και μεγάλης απόδοσης με την Danone Waters και διευρύνοντας το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο μέσω της συνεργασίας της με την Green Cola Hellas.

Με ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 25 εκατ. ευρώ η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ μετεξελίσσεται ενώ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στον κλάδο της, έχοντας πάντα σε προτεραιότητα τον άνθρωπο και το περιβάλλον και αναγνωρίζοντας την ευθύνη της απέναντι στην κοινωνία.

Θέτοντας τον πήχη όλο και πιο ψηλά, ενισχύει μεθοδικά και σταθερά τόσο τον εξωστρεφή της προσανατολισμό όσο και την ηγετική της παρουσία στην ελληνική αγορά. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του 2021, όπου κατέγραψε ανάπτυξη της τάξης του +18% και κατόρθωσε να υπερκαλύψει τους στόχους της, η εταιρεία αναπτύσσεται σταθερά, και μέσα στο 2022, χωρίς να σταματά να κυνηγά το όραμά της. Αναζητώντας την καινοτομία, και με σταθερή δέσμευση στο σεβασμό του περιβάλλοντος και του καταναλωτή ως τα πιο γερά θεμέλιά της, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ θέτει σήμερα τις βάσεις για να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα της επόμενης ημέρας.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα.