Τρεις ημέρες γεμάτες μουσική

Τρεις ημέρες γεμάτες μουσική

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: Τι θα γίνει στην Αθήνα τις επόμενες μέρες. 

Σήμερα Πέμπτη 19/6 το απόγευμα ο Εθνικός Κήπος θα γεμίσει μελωδίες από την μπάντα του Ναυτικού, από την Αιόλου για folk, ανατολίτικα και dub αλλά και από τη Θησέως, όπου κυριαρχούν η jazz και το swing. Στην Πλατεία Αμερικής («Πατήσια σαν το σπίτι σου» ) θα παίζουν αφρικάνικα κρουστά, που θα μετεξελιχτούν σε reggae και αργότερα σε garage.

Στη γιορτή συμμετέχουν, μαγαζιά όπως το «BarTesera» (με experimental και indie folk ), το «Booze Cooperativa», το «Bread and Roses» (με soul, funk και jazz ), το «Key Bar» (με experimental, indie, electronic ), το «Monsieur Barbu» (με electro pop ), το «Nexus Urban Culture Link of Athens» (pop και rock ), το σουινγκάτο «Pure Bliss» – για όλα τα (νεανικά ) γούστα. Και βέβαια στο σταθμό του μετρό Ακρόπολη τα street concerts θα έχουν αρχίσει από τις 10 π.μ.

Αύριο Παρασκευή 20/6 το πρόγραμμα περιλαμβάνει Δελφικό­ Ωδείο στους Αμπελόκηπους (από 6 μ.μ. ), Εθνικό Κήπο ξανά, events στις οδούς Εμπεδοκλέους, Πρόκλου και Παρμενίδου, στους πεζόδρομους Ηρακλειδών και Θησέως, στις πλατείες Βαρνάβα και Συντάγματος και, φυσικά, όλα τα προαναφερθέντα μπαρ συν το εστιατόριο «Βυρίνης» (με λαϊκο-ρεμπέτικα ), το «Κλουβί» (με soul, funk και garage ), το τζαζίστικο και σουινγκάτο «Ψιτ!», το «Boiler Bar» (κυρίως με indie, garage, punk ), το «Chelsea Hotel», το rock «Medez Cafe», το έντεχνο/παραδοσιακό «Tintinnabulum» και το «Terraza».

Την ίδια ημέρα ο Ιανός εγκαινιάζει το μουσικό του κατάστημα με πολλούς καλλιτέχνες να περνούν ως προσκεκλημένοι από τη γιορτή του.

Για το Σάββατο 21/6, τυπικά η Ημέρα της Μουσικής, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό όσο και στο Βυζαντινό Μουσείο (με πρόγραμμα που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ). Επίσης, ανοίγει ο Λόφος του Φιλοπάππου –από την πλευρά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου– με big band swing κατά τις 7 μ.μ., ενώ η Αδριανού θα κινηθεί σε τζαζ ρυθμούς με το Ωδείο Athenaeum. Ταυτόχρονα στην Πνύκα ανεβαίνει μια συμφωνική ορχήστρα, ενώ κάτι ηλεκτρονικό παίζει και στον Λυκαβηττό.

Στο Μέγαρο Μουσικής την ίδια ώρα εκλεκτά σχήματα (Camerata Junior, Big Band κ.λπ. ) θα εμφανιστούν στον Κήπο, ενώ ενεργοί παραμένουν όλοι οι πεζόδρομοι, τα μπαρ και τα στέκια που προαναφέραμε. Στη γιορτή επίσης συμμετέχουν οι δήμοι Φαλήρου, Μοσχάτου (με τριήμερο πάρτι στην παραλία ), Βύρωνα και Αγίου Δημητρίου, όπως και το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στο www.europeanmusicday.gr