Στους Ρεπουμπλικανούς η Boυλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ

Στους Ρεπουμπλικανούς η Boυλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ
The US Capitol in Washington, DC on October 14, 2021. - Senior aides to former US President Donald Trump were expected to testify before a Congressional inquiry into the January 6, 2021, attack on the Capitol (Photo by MANDEL NGAN / AFP) Photo: AFP
Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές επανεξέλεξαν τον Mitch McConnell ως ηγέτη τους στη Γερουσία

Ανακτούν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, με μικρή διαφορά, οι Ρεπουμπλικάνοι, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στην Ουάσιγκτον, δεδομένου ότι οι Δημοκρατικοί διατήρησαν την πλειοψηφία στη Γερουσία, στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ. 

Περισσότερο από μία εβδομάδα αφότου δεκάδες εκατομμύρια ψηφοφόροι κατευθύνθηκαν στις κάλπες, το Associated Press ανέφερε το βράδυ της Τετάρτης ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή, την κάτω βουλή του Κογκρέσου, αφού περιέλθουν στην «κατοχή» τους οι απαιτούμενες 218 έδρες (μέχρι στιγμής έχουν 219). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσης, ο βουλευτής ΜακΚάρθι είναι υποψήφιος να διαδεχθεί τη Νάνσι Πελόζι στην προεδρία του Σώματος. Ωστόσο, οι αποσπάσεις από δεξιά μέλη του Κογκρέσου, πιστά στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, έδειξαν ότι ο ΜακΚάρθι θα αντιμετωπίσει έναν δύσκολο δρόμο προς τον Ιανουάριο, όταν θα χρειαστεί υποστήριξη από τουλάχιστον 218 βουλευτές για την προεδρία. 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Blackstone, Stephen Schwarzman, «Είναι καιρός το ρεπουμπλικανικό κόμμα να στραφεί σε μια νέα γενιά ηγετών».

Παρεμπιπτόντως, οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές επανεξέλεξαν τον Mitch McConnell ως ηγέτη τους στη Γερουσία, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο του σώματος αυτού στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ. O McConnell κέρδισε στην ψηφοφορία τον Rick Scott.