Ο κόσμος των cryptos ταρακουνιέται: Η Genesis αναζητεί 1 δισ. δολάρια για να αποφύγει τη χρεοκοπία

Ο κόσμος των cryptos ταρακουνιέται: Η Genesis αναζητεί 1 δισ. δολάρια για να αποφύγει τη χρεοκοπία
Τα απόνερα της κατάρρευσης της FTX προκαλεί τεράστια προβλήματα σε εταιρείες με ανοίγματα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Η πλατφόρμα δανεισμού ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, Genesis, κάνει αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσει νέα κεφάλαια που θα αναχρηματοδήσουν τα δανειακά της ανοίγματα και ήδη προειδοποιεί τους επενδυτές ότι δεν αποκλείεται ο κίνδυνος πιθανής χρεοκοπίας, ανέφεραν πηγές στο Fortune.com που γνωρίζουν λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Τις τελευταίες μέρες η Genesis προσπαθεί να αντλήσει ρευστότητα συνολικού ύψους 1 δισ. δολαρίων, ανέφεραν οι ίδιες πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει και τις συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές που προέρχονται από την Binance, όμως μέχρι στιγμής κάθε προσπάθεια έχει αποτύχει.

Η μεγάλη ανάγκη να καλυφθούν άμεσα τα οικονομικά ανοίγματα, προέκυψε έπειτα από την «ξηρασία ρευστότητας» που έφερε η κατάρρευση της FTX, ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων στον κόσμο. Το Genesis «πάγωσε» τις εξαγορές μόλις αποκάλυψε στις 10 Νοεμβρίου ότι διαθέτει «κλειδωμένα» 175 εκατ. δολάρια στον εμπορικό λογαριασμό του στην FTX.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν υπάρχει κανένα πλάνο κατάθεσης ενός αιτήματος χρεοκοπίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Genesis σε γραπτή ενημέρωση. «Στόχος μας είναι να επιλύσουμε την κατάσταση συναινετικά χωρίς να υπάρξει η ανάγκη καμίας δήλωσης χρεοκοπίας. Το Genesis συνεχίζει να βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργικών διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές».

Εκπρόσωπος της Binance δεν προχώρησε σε κάποια δήλωση.

Πολλές πλατφόρμες βρίσκονται στην ίδια, ή χειρότερη θέση μετά την κατάρρευση της FTX.

To Genesis θεωρείται ένας σημαντικός παράγοντας στον κόσμο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, και για πολλούς αποτελεί ένα μέσο αξιολόγησης για τη συνολική ισχύ του χώρου. Αποτελεί έναν από τους crypto-δανειστές οι οποίοι έχουν χτυπηθεί σημαντικά από την απότομη πτώση της αξίας των ψηφιακών νομισμάτων και των μεγάλων χρεοκοπιών στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Genesis δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους δίδυμους δισεκατομμυριούχους Tyler και Cameron Winklevoss, ιδιοκτήτες του ανταλλακτηρίου ψηφιακών νομισμάτων Gemini.

Ως απάντηση σε μια πιθανή απαγόρευση αναλήψεων από το Genesis, το Gemini έχει ήδη «παγώσει» τις δικές του εξαγορές μέσω του προϊόντος Earn. Αυτή η απόφαση άφησε μετέωρο ένα πρόγραμμα το οποίο, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες, διαθέτει δεσμευμένα τουλάχιστον 700 εκατ. δολάρια.