«Τρυπώστε» τα μεσάνυχτα στο μεγαλύτερο μουσείο του Λονδίνου

«Τρυπώστε» τα μεσάνυχτα στο μεγαλύτερο μουσείο του Λονδίνου

Η Tate υποδέχεται τους επισκέπτες για μια πρωτότυπη επίσκεψη όταν σβήσουν τα φώτα. 

Οι πόρτες κλείνουν, τα φώτα σβήνουν και εσείς μένετε μόνο σε ένα άδειο μουσείο. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή ενός σεναρίου ταινίας μυστήριου ή το project του After Dark.

Εάν είστε από αυτούς που θα θέλατε να ξεναγηθείτε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα μουσείο αλλά φοβάστε τα σκοτάδια, από αυτούς που θα θέλατε να μάθετε τα μυστικά του μουσείου αλλά φοβάστε μήπως από τους άδειους διαδρόμους πεταχτεί κάποιο «φάντασμα» του παρελθόντος, υπάρχει λύση.

Όταν φύγουν οι τελευταίοι επισκέπτες και οι φύλακες τελειώσουν τη βάρδια τους, τη θέση τους αναλαμβάνουν τα… ρομπότ.

Τα ρομπότ που κατασκεύασε η ομάδα The Workers (Tommaso Lanza, Ross Cairns και David Di Duca) και κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο του Μουσείου Tate του Λονδίνου – IK Prize 2014 – για τη πιο δημιουργική ομάδα στον χώρο των digital, αναλαμβάνουν να κάνουν την ξενάγηση για εσάς.

Τα τέσσερα μηχανήματα θα μπορούν να καταγράφουν για εσάς όλα όσα υπάρχουν στους διαδρόμους του μουσείου και να τα παρουσιάζουν on line για πέντε συνεχόμενες ημέρες ξεκινώντας από τη 13η ημέρα του Αυγούστου.

Κάπως έτσι, οι χρήστες του διαδικτύου θα μπορέσουν να γίνουν digital curators έστω και για λίγο και να κάνουν τη δική τους ξενάγηση καθοδηγώντας τους προβολείς των ρομπότ όπου εκείνοι επιθυμούν.

Εάν θέλετε να ζήσετε την εμπειρία αυτή δεν έχετε παρά να μπείτε στην σελίδα της Tate Britain.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτά είναι τα καλύτερα μουσεία του κόσμου

Από τα ράφια του σούπερ μάρκετ στα μουσεία