Μυτιληναίος: Ώρα να κοιτάξουμε το όφελος των μετόχων μας

Μυτιληναίος: Ώρα να κοιτάξουμε το όφελος των μετόχων μας

Όλα δείχνουν ότι το 2014 ο όμιλος θα καταφέρει να πετύχει ξανά ρεκόρ EBITDA.

Πολύ θετικά εξελίσσεται και αυτή η χρονιά για τον όμιλο «Μυτιληναίος» και όλα δείχνουν ότι το 2014 θα καταφέρει να πετύχει ξανά ρεκόρ EBITDA, αφού ήδη το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα 120 εκατ. ευρώ.

«Ως τώρα δουλεύαμε για να φτιάξουμε τα λειτουργικά μας κέρδη (EBIΤDA) ώστε να νοιώθουν και οι δανειστές μας ασφαλείς. Τώρα όμως έχει έρθει η ώρα να κοιτάξουμε και την καθαρή κερδοφορία προς όφελος των μετόχων μας», δηλώνουν στο «Βήμα της Κυριακής» κύκλοι της διοίκησης του ομίλου Μυτιληναίος.

Μεταξύ άλλων, διευκρινίζουν ότι «η βελτίωση της οικονομικής θέσης της Ελλάδας μειώνει αισθητά το κόστος των εγγυητικών της ΜΕΤΚΑ».

Για την επόμενη γενική συνέλευση, το καλοκαίρι του 2015, αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, η διοίκηση έχει δεσμευτεί ότι θα προταθεί η διανομή μερίσματος. Θέση που επανέλαβε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας αρχές Σεπτεμβρίου στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη της Αλουμίνιον της Ελλάδος, αναφέρουν ότι το πρόγραμμα «Μέλλον» που εφαρμόστηκε από το 2011 έχει επιφέρει δραστική μείωση στα κόστη παραγωγής, και εξηγούν ότι «η ετήσια μείωση των εξόδων κατά 30% έχει οδηγήσει σε ένα κόστος παραγωγής άκρως ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλα χυτήρια και συνδυασμό με την ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ πλέον ο μεταλλουργικός κλάδος του ομίλου συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των λειτουργικών κερδών του ομίλου».