Προφυλακίστηκε ο Αντώνης Σταμπούλος – Βρέθηκε το αυτοκίνητο του

Προφυλακίστηκε ο Αντώνης Σταμπούλος – Βρέθηκε το αυτοκίνητο του

Καταγγελίες από τη συνήγορό του για παραβιάσεις του νόμου ως προς την προφυλάκιση του - Ο ίδιος αρνήθηκε να απολογηθεί.

Προφυλακίστηκε ο Αντώνης Σταμπούλος μετά από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ενώ αρνήθηκε να απολογηθεί μέχρι να λάβει στα χέρια του την πλήρη δικογραφία. Η προφυλάκιση αποφασίστηκε μετά από τρεις ώρες, ενώ αύριο αναμένεται να μεταφερθεί στις φυλακές.

Στο μόνο άτομο με το οποίο μίλησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η δικηγόρος Ιωάννα Κούρτοβικ, η οποία έχει αναλάβει προσωρινά την υπεράσπισή του, ενώ εξ αρχής αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του στον Εισαγγελέα, στον οποίο οδηγήθηκε.

Σε δήλωσή της η κ. Κούρτοβικ, αναφερόμενη σε όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο σχετικά με τον εντολέα της και τα κατασχεθέντα από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, υποστήριξε ότι όλο αυτό το υλικό δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία. «Αυτό το πανηγύρι δεν αντιστοιχεί με τίποτα στο υλικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα χέρια του ανακριτή. Αν δίνεται υλικό στα μίντια και όχι στον κατηγορούμενο και τον ανακριτή, υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις του νόμου, του τεκμηρίου αθωότητας του κατηγορουμένου», είπε.

Τέλος, η κ. Κούρτοβικ υποστηρίζει ότι στο κατηγορητήριο που συντάχθηκε για τον εντολέα της δεν προσδιορίζεται η σχέση του με τις πράξεις που του αποδίδονται.

Στην οδό Λουκάρεως, έξω από το εφετείο, βρέθηκε λίγο πριν τις 10.00 πμ μια ομάδα 70 ατόμων του αντιεξουσιαστικού-αναρχικού χώρου, οι οποίοι θέλησαν με την παρουσία τους να συμπαρασταθούν στον Αντώνη Σταμπούλο, αλλά και οι γονείς του μαζί με την αδερφή του.

Νωρίτερα η αστυνομία εντόπισε το αυτοκίνητο του στην περιοχή του Κολωνού. Εντός του αυτοκινήτου δε βρέθηκε οπλισμός ενώ το όχημα μεταφέρεται στα εργαστήρια για περαιτέρω έλεγχο.

Οι κατηγορίες και η διαδικτυακή του δήλωση από τη ΓΑΔΑ
Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με βασική τη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, που σχηματίστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε βάρος του, φέρεται να είναι σημαντικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, με στενή σχέση με τον καταδικασμένο για τη δράση της, Νίκο Μαζιώτη.

Το Σάββατο αναρτήθηκε επιστολή σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και φέρει την υπογραφή του.

Στη συγκεκριμένη επιστολή ο Α. Σταμπούλος αυτοπροσδιορίζεται ως «αναρχικός επαναστάτης», τονίζει ότι δεν θα απολογηθεί «στους φύλακες της αστικής νομιμότητας» και αναφέρει: «Το τι έκανα, ποιος είμαι και γιατί βρισκόμουν εκεί που με συνέλαβαν, δεν είναι υπόθεση της αστυνομίας και των εισαγγελέων, αλλά δική μου».

Ο κατηγορούμενος δηλώνει «αιχμάλωτος στα χέρια των υπηρετών του Κεφαλαίου», ενώ σχολιάζει όσα στοιχεία, περί του σημειωματάριου και των χρονομετρημένων διαδρομών, έχουν διαρρεύσει στον Τύπο για την υπόθεση του. «Μέσω της κοπτορραπτικής φτιάχνουν μία ιστορία που να ταιριάζει στο σενάριό τους», γράφει.

Πηγή: News247.gr