Σαμαράς: Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες

Σαμαράς: Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες

Το μήνυμα του πρωθυπουργού στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα στις ΗΠΑ.

«Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Ελλάδα έχει καταφέρει να εδραιώσει την οικονομία της με έναν άνευ προηγουμένου γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε ενώπιον εκατοντάδων σύνεδρων στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα, που διοργανώθηκε από την Capital Link, στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Οι φίλοι μας στις Ηνωμένες Πολιτείες μας έχουν βοηθήσει πολύ». Επιπλέον: «Είμαστε ήδη μάρτυρες των καρπών των κοινών προσπαθειών μας και οι διεθνείς επενδυτές έχουν ήδη εισέλθει στην ελληνική αγορά». Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχουν πολλαπλές ευκαιρίες στον επενδυτικό τομέα, σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «η ετήσια αυτή εκδήλωση έχει πάντα μεγάλη σημασία για την προβολή των επενδυτικών ευκαιριών στο κοινό των ΗΠΑ και για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη ισχυρών ιστορικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ».

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστας Σκρέκας, έκανε λόγο για «σημερινές μοναδικές ευκαιρίες» για επενδύσεις στην Ελλάδα , μιλώντας στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 16ου ετήσιου επενδυτικού φόρουμ .

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι «είναι η ώρα των επενδύσεων» και αναφέρθηκε στις «σημαντικές μεταρρυθμίσεις» που έχουν επιτευχθεί από την ελληνική κυβέρνηση για τη διαμόρφωση ενός «ευνοϊκού κλίματος προσέλκυσης επενδύσεων», καθώς και στα «σημαντικά επιτεύγματα» των τελευταίων δυο χρόνων. Πρόσθεσε δε ότι «το επενδυτικό φόρουμ στη Νέα Υόρκη έχει συμβάλει πολύ για να γνωρίσουν οι Αμερικανοί επενδυτές τα όσα σημαντικά συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μίλησε στη συνέχεια για τις «θετικές επιπτώσεις» της μεταρρυθμιστικής προσαρμογής, όπως: ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός για πρώτη φορά, η μείωση του αριθμού των ανέργων, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, η ενίσχυση του επενδυτικού τομέα, σημειώνοντας παράλληλα ότι «το πρόγραμμα και οι θυσίες του ελληνικού αποδίδουν».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε, αναφέρθηκε και στην ανάγκη για «πολιτική σταθερότητα» και ότι είναι προς όφελος της χώρας να ολοκληρωθεί η τετραετία.