Ένας νεκρός από τη φωτιά στην Κερατέα – Στα σπίτια οι φλόγες – Απανωτές εκκενώσεις οικισμών
- 08/08/2025, 18:18
- SHARE

Τραγική εξέλιξη στο πύρινο μέτωπο της Κερατέας, καθώς ένας ηλικιωμένος άνδρας εντοπίστηκε από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις νεκρός στο σπίτι του, το οποίο είχε παραδοθεί στις φλόγες, κατά την διάρκεια τη κατάσβεσης.
Η φωτιά που βρίσκεται εκτός ελέγχου ξέσπασε γύρω στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια, με το πύρινο μέτωπο να ξεπερνά τα 7 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και τις Αρχές να έχουν προχωρήσει στον απεγκλωβισμό τουλάχιστον 15 κατοίκων.
Η πυροσβεστική δίνει τιτάνια μάχη με εχθρό τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή και δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης, ενώ συνεχή είναι τα μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών.
Η αστυνομία συνδράμει στο έργο της πυροσβεστικής, επιχειρώντας πόρτα – πόρτα για την ασφαλή απομάκρυνση ηλικιωμένων – κυρίως – κατοίκων προς ασφαλή σημεία. Όπως έγινε γνωστό εκκενώθηκε και το γηροκομείο «Εστία Κωνσταντινουπόλεως» στην Παλαιά Φώκαια.
Τεράστια η μάχη της Πυροσβεστικής
Η φωτιά ξέσπασε αρχικά στην περιοχή Μανούτσο σε οικοπεδικούς χώρους και ξερά χόρτα, αλλά πλέον έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.