Rolex: Άλμα 11% στη μετοχή, αλλά ο κλάδος «μετρά» δασμούς και αβεβαιότητα

Rolex: Άλμα 11% στη μετοχή, αλλά ο κλάδος «μετρά» δασμούς και αβεβαιότητα
epa04195044 A close-up view of the Rolex Star Dial, one of very few produced by Rolex with triple calendar and moon phases, pictured during a press preview at the Sotheby's, in Geneva, Switzerland, 07 May 2014. The Rolex Star Dial, is estimated to sell between 91,000 to 182,000 US dollars at the Sotheby's watches auction in Geneva on 14 May 2014. EPA/MARTIAL TREZZINI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μετοχή της κορυφαίας βρετανικής αλυσίδας ρολογιών εκτινάχθηκε στο Λονδίνο, καθώς οι προοπτικές για το α’ εξάμηνο κατευνάζουν τους φόβους των επενδυτών. Παραμένουν, ωστόσο, οι πιέσεις από τη χαμηλή ζήτηση και τον αμερικανικό δασμό 39%.

Οι μετοχές της Watches of Switzerland κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον περασμένο Απρίλιο, ενισχυμένες έως και κατά 11% τις πρωινές ώρες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η αισιοδοξία για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους έδωσε ώθηση στην εταιρεία, περιορίζοντας τους φόβους των επενδυτών για τον αντίκτυπο των αμερικανικών δασμών.

Παρά τη θετική εικόνα, η μετοχή παραμένει κοντά στα χαμηλά του 2020, υπό το βάρος δύο βασικών παραγόντων: της επιβράδυνσης στη ζήτηση για ρολόγια υψηλής ποιότητας και του επιβαρυντικού δασμού 39% που επέβαλαν οι ΗΠΑ στις ελβετικές εισαγωγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία, που αποτελεί τον μεγαλύτερο μεταπωλητή Rolex στο Ηνωμένο Βασίλειο, επεσήμανε την επιτυχία της ναυαρχίδας της στην Old Bond Street του Λονδίνου, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος, Brian Duffy, εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος. «Η γενική αίσθηση στην Ελβετία είναι ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σε σχέση με τη σημερινή», σημείωσε στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι οι μάρκες έχουν ήδη προμηθευτεί αποθέματα στις ΗΠΑ ώστε να κερδίσουν χρόνο και να περιορίσουν τις συνέπειες των δασμών.

Η θετική αυτή προοπτική έρχεται μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του CEO της Swatch, Nick Hayek, την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες είχαν επίσης στηρίξει τον κλάδο της ωρολογοποιίας.

Ωστόσο, οι προκλήσεις δεν έχουν τελειώσει. Ο Duffy προειδοποίησε ότι η εικόνα του β’ εξαμήνου παραμένει αβέβαιη, με πιθανές διεθνείς αυξήσεις τιμών όχι μόνο λόγω των δασμών στις ΗΠΑ, αλλά και εξαιτίας της αποδυνάμωσης του δολαρίου και της συνεχιζόμενης ανόδου στην τιμή του χρυσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: