Ο Τσάρλι Κερκ «ένωσε» Τραμπ και Μασκ – Η αινιγματική ανάρτηση
- 22/09/2025, 10:31
- SHARE

- 200.000 άτομα παρευρέθηκαν στην τελετή στο State Farm Stadium της Αριζόνα.
- Ο Μασκ δήλωσε: «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ. Όλα για τον Τσάρλι Κερκ».
- Συναντήθηκε με τον Τραμπ σε ιδιωτική σουίτα, αντάλλαξαν χειραψία και συνομίλησαν σε θερμό κλίμα.
Η νεκρώσιμη τελετή προς τιμήν του δολοφονημένου influencer Τσάρλι Κερκ στο κατάμεστο State Farm Stadium της Αριζόνα αποτέλεσε όχι μόνο μια συγκλονιστική στιγμή μνήμης, αλλά και ένα πολιτικό γεγονός με ξεχωριστή σημειολογία. Ανάμεσα στους περισσότερους από 200.000 παρευρισκόμενους, εκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τη ρεπουμπλικανική ηγεσία, βρέθηκε και ο Έλον Μασκ.
Ο μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX ανήρτησε βίντεο από το στάδιο γράφοντας: «Κάθε θέση είναι γεμάτη μέχρι το ταβάνι. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ. Όλα για τον Τσάρλι Κερκ».
Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Μασκ συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ σε ιδιωτική σουίτα. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν χειραψία και συνομίλησαν σε φιλικό κλίμα, με τον Αμερικανό πρόεδρο να τον συστήνει και στον CEO του UFC Ντάνα Γουάιτ.
Η συνάντηση αποκτά ιδιαίτερο βάρος, καθώς είναι η πρώτη δημόσια κοινή τους εμφάνιση μετά την αποχώρηση του Μασκ από τον Λευκό Οίκο στα τέλη Μαΐου, έπειτα από σφοδρή διαφωνία με τον Τραμπ για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Ο Μασκ τότε είχε καταγγείλει ότι η πολιτική θα εκτόξευε το δημόσιο χρέος.
Με ανάρτηση στο Χ, ο Μασκ ανήρτησε φωτογραφία του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ συνοδεύοντάς την με τη λιτή λεζάντα: «Για τον Τσάρλι».