Πώς να γλυτώσετε χρήματα στα αεροπορικά σας εισιτήρια

Πώς να γλυτώσετε χρήματα στα αεροπορικά σας εισιτήρια

Είχατε σκεφτεί πως μπορείτε να έχετε έκπτωση έως και 400 ευρώ για το ταξίδι σας;

Ψάχνετε διαρκώς τρόπους για να μειώσετε το κόστος του ταξιδιού σας και να ταξιδέψετε όσο πιο οικονομικά γίνεται;

Πριν λίγες ημέρες σας παρουσιάσαμε τους τρόπους για να ταξιδέψετε εντελώς δωρεάν, αν όμως δεν μπορείτε να το κάνετε – το ταξιδιωτικό site Expedia σας έχει τη λύση.

Συγκεντρώνοντας στοιχεία από την Ένωση Αεροπορικών Αερογραμμών (Airline Reporting Corporation) μπόρεσαν να βγάλουν τη θεωρία για το πότε θα κλείσετε τα εισιτήρια σας ώστε να κερδίσετε έως και 400 ευρώ.

Οι περισσότεροι αφήνουν τα εισιτήρια τους για την τελευταία στιγμή, ελπίζοντας πως θα βρουν κάποια υπερ-προσφορά. Ισχύει, όμως, αυτό;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η μέση τιμή ενός εισιτηρίου για κάποιο διεθνή προορισμό κοστίζει 1.368 ευρώ. Πως τώρα μπορεί να κερδίσει κάποιος μια ασύγκριτη έκπτωση; Οι υπεύθυνοι λένε, πως αν κλείσετε τα εισιτήρια 150 με 225 μέρες νωρίτερα από τη μέρα που θέλετε να ταξιδέψετε μπορείτε να γλυτώσετε μέχρι και 300 δολάρια. Καθόλου άσχημα!

Μάλιστα, η έρευνα δείχνει πως ειδικά την 171η ημέρα πριν το ταξίδι η έκπτωση μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 364 δολάρια.

Μπορεί το ενδεχόμενο να κλείσετε εισιτήρια 6 μήνες πριν να σας φαίνεται αρκετά αγχωτικό, αφού πολλά μπορούν να μεσολαβήσουν σε αυτό το διάστημα, αλλά σκεφτείτε πως τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε μπορείτε να τα διαθέσετε κάπου αλλού.

Το Expedia σε συνεργασία με την ARC, «εξερεύνησαν» και τις εσωτερικές πτήσεις. Εκεί, δεν μπορεί κάποιος να εξοικονομήσει πολλά χρήματα – αλλά κάθε έκπτωση είναι ευπρόσδεκτη!

Πιο αναλυτικά, η μέση τιμή ενός εισιτηρίου είναι 496 δολάρια. Μια τιμή που μπορεί να πέσει κατά 95 δολάρια αν κανείς κλείσει τα εισιτήρια 57 ημέρες πριν. Ενώ γενικά 50 με 100 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης, οι τιμές παραμένουν χαμηλές.