Fraport: Κέρδη – ρεκόρ και «δώρο» 50 εκατ. ευρώ από συνταξιοδοτικό πρόγραμμα
- 11/11/2025, 14:00
- SHARE
Η Fraport AG, διαχειρίστρια του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, ανακοίνωσε αύξηση 22,6% στα κέρδη EBITDA του τρίτου τριμήνου, τα οποία ανήλθαν σε 593,1 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας αισθητά τις προβλέψεις των αναλυτών που τοποθετούσαν το ποσό στα 533 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Jefferies.
Η εντυπωσιακή επίδοση αποδίδεται εν μέρει στη μείωση των λειτουργικών δαπανών, καθώς η εταιρεία ωφελήθηκε από μία εφάπαξ επιστροφή 50 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο προγράμματος συνταξιοδότησης, που μείωσε το συνολικό κόστος προσωπικού.
Σύμφωνα με το Reuters, η Fraport συνεχίζει να επωφελείται από τη σταθερή άνοδο της αεροπορικής κίνησης, καθώς ο τουρισμός και τα επαγγελματικά ταξίδια ανακάμπτουν δυναμικά στην Ευρώπη. Η εταιρεία αναμένεται να διατηρήσει την αναπτυξιακή της πορεία, ενισχυόμενη και από τη θετική συμβολή των διεθνών δραστηριοτήτων της.