Κάποιος πλήρωσε 9 εκατ. δολάρια για γεύμα με τον Γούορεν Μπάφετ — Και δεν κέρδισε μόνο αυτό
- 26/05/2026, 19:00
- SHARE
- Ανώνυμος πλειοδότης κατέβαλε 9 εκατ. δολάρια για γεύμα με τον Warren Buffett, τον Steph Curry και την Ayesha Curry.
- Ο Buffett δεσμεύτηκε να ισοφαρίσει το ποσό για κάθε φιλανθρωπική οργάνωση, ανεβάζοντας τη συνολική αξία της δωρεάς στα 27 εκατ. δολάρια.
- Τα χρήματα θα ενισχύσουν τις οργανώσεις GLIDE και Eat. Learn. Play., που στηρίζουν ευάλωτες κοινότητες και παιδιά στην Καλιφόρνια.
Πόσα χρήματα θα έδινε κανείς για ένα γεύμα με τον Warren Buffett και τον Stephen Curry; Για έναν —προς το παρόν ανώνυμο— πλειοδότη, η απάντηση ήταν 9 εκατομμύρια δολάρια στο eBay.
Ύστερα από δημοπρασία διάρκειας μίας εβδομάδας, ο νικητής εξασφάλισε μια θέση στο τραπέζι με τον 95χρονο θρύλο των επενδύσεων, τον σταρ του NBA Steph Curry και την επιχειρηματία Ayesha Curry.
Το γεύμα θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου στην Omaha — την πόλη όπου εδρεύει η αυτοκρατορία των 700 δισ. δολαρίων της Berkshire Hathaway του Buffett — ενώ ο νικητής θα έχει το δικαίωμα να φέρει μαζί του έως και επτά καλεσμένους.
Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα μοιραστούν ισόποσα σε δύο φιλανθρωπικούς οργανισμούς: το GLIDE, που προσφέρει υπηρεσίες στήριξης στους πιο ευάλωτους κατοίκους του San Francisco, και το Eat. Learn. Play., το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που δημιούργησαν οι Curry για τη στήριξη παιδιών και οικογενειών στο Oakland.
Η μεγάλη ανατροπή, ωστόσο, ήρθε στη συνέχεια: ο Buffett δεσμεύτηκε να ισοφαρίσει ολόκληρο το ποσό των 9 εκατ. δολαρίων για καθεμία από τις δύο οργανώσεις, εκτοξεύοντας έτσι το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε στα περίπου 27 εκατομμύρια δολάρια.