ReBrain Greece: Στο Μόναχο η επόμενη δράση για την επιστροφή Ελλήνων επαγγελματιών

ReBrain Greece: Στο Μόναχο η επόμενη δράση για την επιστροφή Ελλήνων επαγγελματιών
Τα Βραβεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι ένας θεσμός του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τεχνητής Νοημοσύνης που επιβραβεύει καινοτόμες δράσεις και ιδέες ψηφιακού μετασχηματισμού από φορείς και υπαλλήλους του Δημοσίου. Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI) Photo: Eurokinissi
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου, με το Υπουργείο Εργασίας να καλεί επιχειρήσεις που αναζητούν στελέχη υψηλής εξειδίκευσης να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
  • Η νέα δράση ReBrain Greece θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2026 στο Μόναχο, με στόχο τη διασύνδεση Ελλήνων επαγγελματιών της Γερμανίας με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
  • Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, περίπου 730.000 Έλληνες έφυγαν από τη χώρα την περίοδο 2010-2024, ενώ περισσότεροι από 470.000 έχουν ήδη επιστρέψει.
  • Οι προηγούμενες δράσεις ReBrain Greece έχουν προσελκύσει πάνω από 9.500 ενδιαφερόμενους και 120 μεγάλες επιχειρήσεις.

Στο Μόναχο μεταφέρεται η επόμενη δράση του ReBrain Greece, με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να επιχειρεί να ενισχύσει τη σύνδεση της ελληνικής αγοράς εργασίας με επαγγελματίες υψηλής εξειδίκευσης που ζουν και εργάζονται στη Γερμανία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2026, ενώ το υπουργείο απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα που αναζητούν εξειδικευμένα στελέχη να συμμετάσχουν στη δράση.

Στόχος είναι η επαγγελματική διασύνδεση Ελλήνων του εξωτερικού με επιχειρήσεις στην Ελλάδα, η διερεύνηση πιθανών συνεργασιών και η κάλυψη θέσεων υψηλής εξειδίκευσης.

Κεραμέως: Πάνω από 470.000 Έλληνες έχουν επιστρέψει

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως χαρακτήρισε τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που έφυγαν στο εξωτερικό κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης βασικό στόχο της κυβερνητικής πολιτικής.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που επικαλέστηκε, περίπου 730.000 Έλληνες έφυγαν από τη χώρα την περίοδο 2010-2024, ενώ περισσότεροι από 470.000 έχουν ήδη επιστρέψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως τόνισε, το ReBrain Greece επιχειρεί να λειτουργήσει ως «γέφυρα» μεταξύ επιχειρήσεων και επαγγελματιών που εξετάζουν το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα.

Πάνω από 9.500 συμμετέχοντες στις προηγούμενες δράσεις

Αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε Λονδίνο, Άμστερνταμ, Ντίσελντορφ, Στουτγκάρδη και Νέα Υόρκη.

Συνολικά, περισσότεροι από 9.500 ενδιαφερόμενοι έχουν συμμετάσχει στις δράσεις, ερχόμενοι σε άμεση επαφή με 120 μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Το Μόναχο επιλέχθηκε λόγω της ισχυρής παρουσίας της ελληνικής διασποράς και της συγκέντρωσης επαγγελματιών σε κλάδους υψηλής εξειδίκευσης.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν βιογραφικά, να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με υποψηφίους και να παρουσιάσουν τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης που προσφέρουν.

Πώς θα επιλεγούν οι επιχειρήσεις

Η προτεραιοποίηση των επιχειρήσεων θα γίνει με βάση το ύψος των αμοιβών, τον αριθμό των θέσεων υψηλής εξειδίκευσης που θα δημοσιεύσουν στην πλατφόρμα του ReBrain Greece και τις προοπτικές σταδιοδρομίας και ανέλιξης που προσφέρουν.

Σύμφωνα με το υπουργείο, κάθε επιχειρηματικός όμιλος που συμμετέχει στις δράσεις λαμβάνει κατά μέσο όρο πάνω από 350 βιογραφικά ενδιαφερόμενων Ελλήνων επαγγελματιών πριν από την εκδήλωση.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2026.

Το κόστος υλοποίησης της διοργάνωσης καλύπτεται ισομερώς από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

Η νέα διοργάνωση στο Μόναχο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια για brain regain, με στόχο την επιστροφή εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και την κάλυψη αναγκών της ελληνικής αγοράς εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: