Μεγάλη κλοπή κρασιών στην Τοσκάνη: Έκαναν «φτερά» φιάλες 5 εκατ. ευρώ από την οινοποιία Antinori

Μεγάλη κλοπή κρασιών στην Τοσκάνη: Έκαναν «φτερά» φιάλες 5 εκατ. ευρώ από την οινοποιία Antinori
Επαγγελματίες διαρρήκτες αφαίρεσαν 30.000 μπουκάλια κορυφαίων ετικετών όπως Tignanello και Solaia – Πώς στήθηκε η κινηματογραφική επιχείρηση στην αποθήκη του ιστορικού οίκου.
  • Η συνολική λεία: Κρασιά αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ εκλάπησαν από τις εγκαταστάσεις της Marchesi Antinori στο Κορτόνα της Τοσκάνης.
  • Η μέθοδος: Ομάδα επτά μασκοφόρων απενεργοποίησε τα συστήματα ασφαλείας και χρησιμοποίησε δύο φορτηγά για τη μεταφορά.
  • Οι ετικέτες-στόχος: Αφαιρέθηκαν 30.000 φιάλες σπάνιων ερυθρών οίνων (Tignanello, Solaia, Guado al Tasso).
  • Το μοτίβο: Πρόκειται για μέρος ενός κύματος στοχευμένων κλοπών σε βραβευμένα εστιατόρια Michelin και ιστορικές κάβες της Ιταλίας.

Μία από τις μεγαλύτερες και πιο καλά οργανωμένες κλοπές συλλεκτικού κρασιού των τελευταίων ετών σημειώθηκε στην Τοσκάνη, βάζοντας στο στόχαστρο την Marchesi Antinori, τη μεγαλύτερη οικογενειακή οινοποιία της Ιταλίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του οίκου που επικαλούνται οι Financial Times, επαγγελματίες διαρρήκτες κατάφεραν να αποσπάσουν σπάνιες φιάλες συνολικής αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η επιχείρηση των δραστών έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική αποθήκη της εταιρείας στο Κορτόνα. Ο χρόνος που επιλέχθηκε δεν ήταν τυχαίος, καθώς η παρτίδα των πολύτιμων οίνων προοριζόταν να αποσταλεί τις αμέσως επόμενες ημέρες σε πελάτες του εξωτερικού.

Όπως κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας:

  • Επτά μασκοφόροι εισέβαλαν στον χώρο έχοντας απενεργοποιήσει τον συναγερμό.
  • Φόρτωσαν χιλιάδες κιβώτια σε δύο μεγάλα φορτηγά.
  • Η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί της Δευτέρας, όταν το προσωπικό έφτασε στην αποθήκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: