Το μέλλον της εικονικής πραγματικότητας των video games στην έκθεση E3

Το μέλλον της εικονικής πραγματικότητας των video games στην έκθεση E3
A man wears an Oculus Samsung Gear VR with the Galaxy Note 4 virtual reality headset at the Electronic Entertainment Expo, or E3, in Los Angeles, California, United States, June 17, 2015. Virtual reality gaming, once a distant concept, became the new battleground at this year's E3 industry convention, with developers seeking to win over fans with their immersive headsets and accessories. REUTERS/Lucy Nicholson - RTX1GZIV

Στην Electronic Entertainment Expo το virtual reality σύμπαν των παιχνιδιών γίνεται πια πραγματικότητα. Όσο πιο εικονική τόσο πιο συναρπαστική.

Το μεγαλύτερο event στο χώρο των video games ολοκληρώνεται σήμερα στο Λος Άντζελες. Περίπου 300 εταιρείες παρουσίασαν 1.600 τίτλους και προϊόντα σε 50.000 επαγγελματίες του χώρου.

Για πρώτη φορά φέτος η έκθεση δέχτηκε και 5.000 παίκτες, επαγγελματίες ή σοβαρούς ερασιτέχνες, με στόχο να τους δώσει πρόσβαση στα μελλοντικά παιχνίδια και έτσι οι εκθέτες να εκμεταλλευτούν τη δημοσιότητα, το word of mouth, αλλά και τα σχόλια των ανθρώπων που είναι οι καλύτεροι πελάτες τους.

Σύμφωνα με στοιχεία των εταιρειών, το 2014 η βιομηχανία software και hardware στο gaming είχε έσοδα $22,4 δισ., αύξηση 8% σε σχέση με το 2012. Το mobile gaming απέφερε περισσότερα από $25 εκατ.

Στο πεδίο της… μάχης τώρα, τον πρώτο λόγο είχαν τα VR της Oculus και της Sony, με τις HTC και Valve να παρευρίσκονται επίσης. Όλοι τους πρόσφεραν μια γεύση του μέλλοντος που ήδη, όμως, αναπτύσσεται αλματωδώς σήμερα με αποκορύφωμα το Oculus Touch, το σύστημα με το οποίο ο παίκτης κρατά στα χέρια του δύο χειριστήρια και τα κινεί τρισδιάστατα στο χώρο σε συνδυασμό με την αντίστοιχη κάσκα.

Οι ακριβείς τιμές όλων αυτών των συστημάτων δεν είναι ακόμα γνωστές, άλλωστε οι παράγοντες της αγοράς λένε ότι το VR gaming θα καθυστερήσει λίγο ακόμα από το να γίνει κυρίαρχος παίκτης. Ναι μεν έχει το λεγόμενο wow factor και εντυπωσιάζει, αλλά λίγοι έχουν τα χρήματα και τη διάθεση να επενδύσουν πραγματικά.