10 χρόνια φυλάκιση για τον έμπορο ναρκωτικών που οδήγησε στον θάνατο του ηθοποιού του “The Wire”, Michael K. Williams

10 χρόνια φυλάκιση για τον έμπορο ναρκωτικών που οδήγησε στον θάνατο του ηθοποιού του “The Wire”, Michael K. Williams
epa09620972 Michael K. Williams arrives for the 71st annual Primetime Emmy Awards ceremony held at the Microsoft Theater in Los Angeles, California, USA, 22 September 2019. Michael K. Williams died at the age of 54 on 06 September 2021. EPA/ETIENNE LAURENT *** Local Caption *** 57156973 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο έμπορος ναρκωτικών πούλησε την ηρωίνη με φαιντανύλη.

Ένας έμπορος ναρκωτικών στη Νέα Υόρκη καταδικάστηκε την Παρασκευή σε 10 χρόνια φυλάκιση επειδή παρείχε στον ηθοποιό του “The Wire”, Michael K. Williams, ηρωίνη με φαιντανύλη, προκαλώντας το θάνατό του.

Ο 40χρονος Irvin Cartagena από το Aibonito του Πουέρτο Ρίκο καταδικάστηκε από την περιφερειακή δικαστή των ΗΠΑ, Ronnie Abrams. Ο Cartagena είχε δηλώσει ένοχος τον Απρίλιο για συνωμοσία για τη διανομή ναρκωτικών.

Ο Williams πήρε υπερβολική δόση στο διαμέρισμά του στο Μπρούκλιν τον Σεπτέμβριο του 2021. Πέθανε λίγες ώρες αφότου οι αρχές είπαν ότι αγόρασε την ηρωίνη από τον Cartagena σε ένα πεζοδρόμιο στη γειτονιά Williamsburg του Μπρούκλιν, γεγονός που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας.

Ο Williams υποδύθηκε τον Omar Little, τον αντισυμβατικό ληστή εμπόρων ναρκωτικών, στο “The Wire” της HBO, το οποίο προβλήθηκε από το 2002 έως το 2008. Εκτός από τη συμμετοχή του στη διάσημη σειρά, ο Williams πρωταγωνίστησε επίσης σε ταινίες και άλλες τηλεοπτικές σειρές όπως το “Boardwalk Empire.”

Ο Cartagena αντιμετωπίζει υποχρεωτική φυλάκιση τουλάχιστον πέντε ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Λυπάμαι πολύ για τις πράξεις μου», είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή. «Όταν πουλούσα τα ναρκωτικά, δεν είχα ποτέ σκοπό να χάσει κανείς τη ζωή του».

Η Abrams σημείωσε ότι όσοι γνώριζαν τον Cartagena είπαν ότι ήταν «εξυπηρετικός, ταπεινός και σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος» όταν δεν βρισκόταν ο ίδιος υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Σε ένα υπόμνημα υπεράσπισης πριν από την καταδίκη, ο δικηγόρος του Cartagena, Sean Maher, είπε ότι ο πελάτης του πουλούσε ηρωίνη στο δρόμο για να μπορεί να πληρώνει για τα ναρκωτικά που χρησιμοποιούσε ο ίδιος.

«Σε μια τραγική στιγμή, ο κ. Cartagena ήταν αυτός που έδωσε το μικρό πακέτο με τα ναρκωτικά στον κ. Williams – θα μπορούσε εύκολα να ήταν οποιοσδήποτε από τους άλλους άνδρες που ήταν εκεί ή στη γύρω περιοχή και πουλούσαν τα ίδια ναρκωτικά», έγραψε ο Maher. «Η καταδίκη του κ. Cartagena σε διψήφια έτη φυλάκισης δε θα επαναφέρει την όμορφη ζωή που χάθηκε».

Οι εισαγγελείς σε μια προκαταρκτική πρόταση είχαν ζητήσει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 12 ετών, ενώ το Τμήμα Αναστολών του δικαστηρίου είχε προτείνει 20ετή φυλάκιση, αφού επικαλέστηκε 14 προηγούμενες καταδίκες του Cartagena για εγκλήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά, όπως διάρρηξη, ληστεία και απόδραση από τη φυλακή.

Η Abrams, ωστόσο, είπε ότι οι συστάσεις ήταν «απλώς υπερβολικές». «Αυτή η ποινή, αν και βαριά, είναι επαρκής αλλά όχι μεγαλύτερη από το απαραίτητο», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com