Οι 10 αστέρες του Χόλιγουντ με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ

Οι 10 αστέρες του Χόλιγουντ με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ
epa08207849 Robert De Niro (L) and Al Pacino arrive for the 92nd annual Academy Awards ceremony at the Dolby Theatre in Hollywood, California, USA, 09 February 2020. The Oscars are presented for outstanding individual or collective efforts in filmmaking in 24 categories. EPA/DAVID SWANSON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι εκπρόσωποι της έβδομης τέχνης αδημονούν να δουν το όνομά τους ανάμεσα στις υποψηφιότητες για το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

Κάθε χρόνο τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ καρδιοχτυπούν για να δουν ποιος θα λάβει Βραβείο Όσκαρ για τη δουλειά του στον κινηματογράφο. Πρόκειται για την υπέρτατη διάκριση προς τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία ταινιών: από ηθοποιούς μέχρι ενδυματολόγους.

Υπάρχουν μερικοί κινηματογραφικοί αστέρες που έχουν λάβει όχι ένα, αλλά πολλά βραβεία και άλλοι που έχουν βρεθεί πολλές φορές υποψήφιοι για τη δουλειά τους.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την 95η απονομή των βραβείων Όσκαρ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες, ας ρίξουμε μια ματιά στους ηθοποιούς που έχουν λάβει τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ από το 1929 μέχρι σήμερα.

Πηγή: Statista