165 εκατ. χτυπήματα από 114 χώρες δέχθηκε η Τράπεζα Θεμάτων – Τι δείχνουν τα ψηφιακά αποτυπώματα των δραστών

165 εκατ. χτυπήματα από 114 χώρες δέχθηκε η Τράπεζα Θεμάτων – Τι δείχνουν τα ψηφιακά αποτυπώματα των δραστών
Μαθητές της Γ' Λυκείου στο 3ο Λύκειο Αμαρουσίου , Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020. Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό , για περίπου 100.000 υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις που οδηγούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Για τα Γενικά Λύκεια, το μάθημα που θα εξεταστούν την πρώτη ημέρα οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιουνίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με απόλυτη ασφάλεια θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές διαβεβαιώνουν τα αρμόδια υπουργεία.

«Κανονικά και με απόλυτη ασφάλεια» θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, διαβεβαιώνουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αφορμή τη νέα κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, το πρωί της Τρίτης, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με στόχο την παρεμπόδιση της διεξαγωγής των εσωτερικών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων Λυκείου.

Επιπλέον, τονίζουν ότι «κανένας μαθητής της Γ’ λυκείου δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εξαιτίας των κακόβουλων επιθέσεων». Υπογραμμίζουν, δε, ότι η πλατφόρμα του ΕΔΥΤΕ είναι «απολύτως διακριτή» από το σύστημα μετάδοσης θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Όσον αφορά τις απολυτήριες εξετάσεις, παρά το πρόβλημα που προέκυψε και σήμερα, τα θέματα μεταδόθηκαν σε όλα τα σχολεία και οι εξετάσεις της Γ’ Λυκείου ολοκληρώθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες και χαρακτηρίζεται ως η «πιο σημαντική επίθεση που έγινε ποτέ σε ελληνικό δημόσιο κυβερνητικό οργανισμό». Οι κακόβουλες επιθέσεις που επαναλήφθηκαν από νωρίς το πρωί σήμερα, είχαν στόχο αυτή τη φορά την υποδομή της πλατφόρμας του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) στο σύνολό της.

Οι επιθέσεις αποκρούστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα υπουργεία είναι σε συνεννόηση με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «για τις απαραίτητες ενέργειες».

Υπενθυμίζεται, ότι χθες, Δευτέρα, η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων του ΙΕΠ, που φιλοξενείται στο Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), δέχθηκε μεγάλης κλίμακας και διάρκειας κατανεμημένη επίθεση. Στόχος ήταν η παρεμπόδιση της διεξαγωγής των εσωτερικών προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων Λυκείου. Οι επιθέσεις απομονώθηκαν και οι εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικά στην συντριπτική πλειονότητα των σχολείων, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία σε ποσοστό άνω του 90% των λυκείων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ