Τι νέο φέρνει το 2024 για την ψηφιακή μας ασφάλεια

Τι νέο φέρνει το 2024 για την ψηφιακή μας ασφάλεια
Cyber security, conceptual illustration. (Photo by RICHARD JONES/SCIENCE PHOTO LIBR / RJX / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Το 2024 θα δείτε τις εταιρείες να κάνουν πιο ρητά αιτήματα για δεδομένα από τους χρήστες, σε συνδυασμό με αυξημένη διαφάνεια.

Της Jessica Mathews

Ζητήσαμε από στελέχη της αγοράς να μοιραστούν μαζί μας τις προβλέψεις τους για τη νέα χρονιά στο μέτωπο της ασφάλειας δεδομένων και του κυβερνοχώρου.

Ιδού τι μας είπαν:

Ryan Benevides, αντιπρόεδρος, WestCap

Εκτιμάται ότι υπάρχουν σήμερα περίπου 4.000 εταιρείες κυβερνοασφάλειας που χρηματοδοτούνται από επιχειρηματικά κεφάλαια, αλλά η πλειονότητα αυτών των εταιρειών είναι στην πραγματικότητα προϊόντα ή λειτουργίες που δεν πρόκειται να κλιμακωθούν ώστε να γίνουν αυτόνομες επιχειρήσεις. Θα δούμε σημαντική ενοποίηση στις δαπάνες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο – οι μέρες που μια ομάδα ασφάλειας χρησιμοποιούσε 200 ή 300 διαφορετικά εργαλεία ανήκουν πλέον στο παρελθόν και οι ομάδες θα περιορίζονται σε 20 έως 50 προμηθευτές.

Charles Birnbaum, εταίρος, Bessemer Venture Partners

Η εκδημοκρατισμένη πρόσβαση σε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης θα αποτελέσει ευλογία για τους απατεώνες. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να βρουν νέα σήματα σε πραγματικό χρόνο για να καταπολεμήσουν τον πολλαπλασιασμό των πιο δύσκολα ανιχνεύσιμων συστημάτων απάτης.

Megh Gautam, επικεφαλής προϊόντων, Crunchbase

Το 2024 θα δείτε τις εταιρείες να κάνουν πιο ρητά αιτήματα για δεδομένα από τους χρήστες, σε συνδυασμό με αυξημένη διαφάνεια. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχει σαφής αντιστάθμιση, δείχνοντας στους χρήστες τα άμεσα οφέλη από την παροχή των δεδομένων τους.

Matt Streisfeld, γενικός εταίρος, Oak HC/FT

Τα τελευταία 10 χρόνια, το τοπίο των νεοφυών επιχειρήσεων που ασχολούνται με την καταπολέμηση της απάτης έχει αυξηθεί τέσσερις φορές πάνω από το προβλεπόμενο μερίδιο αγοράς. Όλες οι περιπτώσεις χρήσης της ανίχνευσης και της πρόληψης της απάτης εξελίσσονται – με το οικοσύστημα να αποτελεί συνεχώς έναν κινούμενο στόχο. Οι κακοποιοί έχουν ένα τεράστιο παράθυρο που οι επενδυτές -και οι ιδρυτές- επιδιώκουν να κλείσουν. Η πραγματικότητα είναι ότι οι πάροχοι δεν διαθέτουν τους μηχανισμούς για την καταπολέμηση των αναδυόμενων τύπων απάτης. Οι λύσεις που απαιτούνται για την πρόληψη των νέων τύπων απάτης εξακολουθούν να οικοδομούνται, γεγονός που θα αποτελέσει σημείο εστίασης το 2024 αλλά και μετά.

Kabir Kumar, εταίρος, Flourish Venture

Το 2024 θα είναι μια κρίσιμη χρονιά κατά την οποία θα δούμε τη μετασχηματιστική δύναμη της καταστροφικής οικονομικής απάτης μεγάλης κλίμακας που καθοδηγείται από την τεχνητή νοημοσύνη. Η τεχνητή νοημοσύνη θα επιταχύνει μια ήδη αυξανόμενη τάση με την απάτη να αυξάνεται κατά 30% ετησίως τα τελευταία δύο χρόνια. Ταυτόχρονα, τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης θα γίνονται όλο και πιο καθοριστικά στην αυτοματοποίηση της ανίχνευσης της απάτης και του κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com