25η Μαρτίου στην Ακρόπολη

25η Μαρτίου στην Ακρόπολη

Με μια σειρά εκδηλώσεων το Μουσείο γιορτάζει τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης.

Το Μουσείο της Ακρόπολης κάνει για φέτος την εξαίρεση και ανοίγει της πόρτες του ανήμερα του εορτασμού του Ευαγγελισμού.

Ενώ τις επίσημες αργίες το Μουσείο παραμένει κλειστό, την 25η Μαρτίου θα είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για να γιορτάσει την Μεγάλη Μέρα. Το Μουσείο θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του με παρουσιάσεις εργαστηριακών δράσεων, με μουσική αφιερωμένη στον έρωτα, με ειδικές ξεναγήσεις για τα «Αρχαϊκά Χρώματα», με οικογενειακά παιχνίδια, μια σειρά παρουσιάσεων για τον Παρθενώνα, την αρχιτεκτονική, τον γλυπτό του διάκοσμο και τον τρόπο έκθεσής του, το συμβολισμό και την ιστορία του μνημείου και ειδικό μενού στο εστιατόριο με «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο».

Αναλυτικότερα:

Εργαστήρι αρχαίας τεχνολογίας
Οι Συντηρητές του Μουσείου θα χρωματίσουν μπροστά στους επισκέπτες το σανδάλι του Ιππέα Ακρ. 700. Τα σανδάλια αποτελούν έναν από τους τρεις τύπους υποδημάτων που διακρίνονται στα σωζόμενα κάτω άκρα των αρχαϊκών αγαλμάτων και συνήθως έχουν ανάγλυφους ή ζωγραφιστούς ιμάντες. Ώρα προγράμματος: 11 π.μ., Σημείο Συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

• Εργαστήρι σύγχρονης τεχνολογίας

Με αφορμή την ολοκλήρωση του καθαρισμού της δεύτερης Καρυάτιδας του Ερεχθείου (Καρυάτιδα D), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους Συντηρητές του Μουσείου την ιστορικής σημασίας διαδικασία του καθαρισμού των Καρυάτιδων με χρήση σύγχρονης τεχνολογίας λέιζερ. Ώρα προγράμματος: 12 μεσημ. Σημείο Συνάντησης: Καρυάτιδες (1ος όροφος).

• Ο Έρως στο ελληνικό τραγούδι του 20ού αιώνα

Το Μουσείο θα παρουσιάσει εκδήλωση αφιερωμένη στον έρωτα με μουσική των Μάρκου Βαμβακάρη, Μανώλη Χιώτη, Ιωσήφ Ριτσιάρδη, Γιώργου Μητσάκη και Απόστολου Καλδάρα, μεταξύ άλλων. Ερμηνεύουν η Λαμπρινή Γιώτη (πιάνο, τραγούδι) και ο Γιώργος Τσιμπουξής (μπουζούκι, τραγούδι). Ώρα προγράμματος: 12:30 μ.μ., Αίθουσα Παρθενώνα (3ος όροφος).

• Παρουσιάσεις για τα «Αρχαϊκά Χρώματα»

Οι Αρχαιολόγοι-Φροντιστές του Μουσείου θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες την έρευνα για την μοναδική συλλογή των αρχαϊκών αγαλμάτων του που σώζουν λίγο ή πολύ τα χρώματά τους και θα συζητήσουν μαζί τους για τη σημασία τους αλλά και την αισθητική αντίληψη της αρχαϊκής εποχής για τα χρώματα. Ώρα προγράμματος: 3:30 μ.μ. Σημείο Συνάντησης: Γραφείο Πληροφοριών. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

• Οικογενειακά παιχνίδια

Το Μουσείο προσκαλεί τις οικογένειες να γνωρίσουν τις συλλογές του μέσα από τα θεματικά αρχαιολογικά παιχνίδια που διατίθενται είτε στο Γραφείο Πληροφοριών ως δωρεάν δανειστικά σακίδια, είτε στα πωλητήρια.

• «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο»

Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου του Μουσείου θα υποδεχθεί τους επισκέπτες με ένα παραδοσιακό μενού για να ολοκληρωθεί αυτή η ημέρα. Ένα «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο» για όλους.

Διαβάστε ακόμα:

Ανοιχτά ως τις 8 το βράδυ αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία

Η νέα εφαρμογή για smartphones και tablets γίνεται ο καλύτερος ξεναγός

Σύνολο Kρουστών Tύπανα στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης