Μια αγκαλιά σε σχήμα καρδιάς από 2.500 παιδιά στην Ακρόπολη

Μια αγκαλιά σε σχήμα καρδιάς από 2.500 παιδιά στην Ακρόπολη

Με σύνθημα «Αγκαλιάζουμε  την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα» τα παιδιά έστειλαν το μήνυμα τους. 

«Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι, ζούμε στη ίδια Γη, δεν πρέπει να υπάρχει ρατσισμός» επισημαίνει η Άννα από την έκτη δημοτικού της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής, ένα από τα χιλιάδες παιδιά που πιάστηκαν χέρι-χέρι και σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τον Παρθενώνα, στέλνοντας το μήνυμα της συναδέλφωσης των λαών στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

«Υπάρχουν παιδιά που ζουν σε χειρότερες συνθήκες από εμάς, ενώ άλλα έχουν μείνει ανάπηρα, όλοι όμως είμαστε άνθρωποι κάτω από τον ίδιο ουρανό και αξίζουμε τη χαρά», συμπληρώνει ένας συμμαθητής της, ο Νικηφόρος.

Περισσότερα από 2.500 παιδιά από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια από σχολεία της Αθήνας συγκεντρώθηκαν το πρωί στην Ακρόπολη και με το σύνθημα «Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα», «αγκάλιασαν» με τη σειρά τους τον Παρθενώνα κρατώντας πλακάτ «κάτω ο φασισμός». Μάλιστα τα παιδιά ήταν τόσα πολλά, που σχηματίστηκαν δυο σειρές γύρω από τον Παρθενώνα.

«Κάποια παιδιά από το σχολείο αδιαφόρησαν, δεν ήρθαν στην Ακρόπολη και προτίμησαν να πάνε για καφέ, αλλά είμαι περήφανη που συμμετείχα και πιστεύω πως το αντιρατσιστικό μας μήνυμα θα πιάσει τόπο», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αλεξάνδρα από τη 2η τάξη του 9ου Λυκείου.

Ο Στέλιος, από το 14ο Λύκειο, ήταν ενθουσιασμένος, γιατί εκτός από το να εκφράσει το αντιρατσιστικό πνεύμα, είχε την ευκαιρία να δει τον Παρθενώνα και τον Βράχο της Ακρόπολης. Η Αλεξάνδρα, από το σχολείο του «Σεν Ζοζέφ», παραδέχθηκε πως ήταν λίγο ταλαιπωρία η ανάβαση στον λόφο και η παραμονή στον ήλιο, αλλά ήταν για καλό σκοπό.
Ακολούθησε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης με μουσική και θεατρικά δρώμενα. Συμμετείχαν ο Αντώνης Ρέμος, η Μελίνα Ασλανίδου, ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, οι οποίοι διάβασαν αποσπάσματα από το Σύνταγμα του Ρήγα (Φεραίου) που αναφέρεται στην ισότητα των ανθρώπων, όπως και στην υποχρέωση της Ελλάδας να δέχεται κατατρεγμένους και αδικημένους ανθρώπους. Το πρόγραμμα παρουσίασε η ηθοποιός Έλντα Πανοπούλου.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Επένδυση 300 εκατ. ευρώ στο κέντρο της Αθήνας

Τουλάχιστον 20 πολυεθνικές «φλερτάρουν» τα ελληνικά πετρέλαια