Τουλάχιστον 39 οι νεκροί στην Ελλάδα από τη γρίπη

Τουλάχιστον 39 οι νεκροί στην Ελλάδα από τη γρίπη

Σε απότομη έξαρση ο ιός της γρίπης στη χώρα μας, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για τη μεγάλη σημασία της προληπτικής θεραπείας.

Σε υψηλά επίπεδα βρίσκεται η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα, με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 39. Την ίδια στιγμή, 59 είναι οι νοσηλευόμενοι σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε σοβαρή κατάσταση σε ΜΕΘ 143 άτομα και, όπως σημειώνουν στο σύνολό τους, πρόκειται για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.

Οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όλους όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να απευθύνονται αμέσως στον γιατρό και να λαμβάνουν προληπτική θεραπεία. Επίσης, υπενθυμίζουν ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία, ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση του ιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: Τεράστια η σημασία της πρόληψης