3ο Πανόραμα Ελληνικής Jazz στη Στέγη

3ο Πανόραμα Ελληνικής Jazz στη Στέγη

Ο θεσμός που ενθαρρύνει αναπάντεχες και νέες συνεργασίες μεταξύ Ελλήνων και ξένων μαιτρ της τζαζ σκηνής, έρχεται για τρίτη χρονιά.

Και το τρίτο πανόραμα Ελληνικής τζαζ επιμένει στην εξωστρέφεια. Οι δημιουργικές συγκλίσεις μεταξύ Ελλήνων και διεθνών τζαζιστών συνεχίζονται και φέτος, με ένα εκλεκτικιστικό μείγμα ανατολικών και δυτικών επιρροών, οργανωμένων και αυτοσχεδιαστικών εκφράσεων, ακουστικών και ηλεκτρικών ήχων.

Το φεστιβάλ που αγαπήθηκε από τους πιστούς της τζαζ έρχεται και πάλι στη Μικρή Σκηνή της Στέγης για τρία βράδια, την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013.

Διαβάστε ακόμη: Η τζαζ συναντά τους ήχους της ινδικής παράδοσης στην Στέγη

Το Πανόραμα Ελληνικής Τζαζ έχει το χαρακτηριστικό ότι ανοίγεται στη διεθνή σκηνή. Στην τρίτη του χρονιά, το Πανόραμα κινείται εκλεκτικιστικά, παρουσιάζοντας ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων από τον εγχώριο κόσμο της τζαζ και της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής και ένα εξίσου ποικίλο χαρακτήρα προσκεκλημένων σολίστ. Έτσι, βαλκανικοί ήχοι, σύγχρονοι απόηχοι του third stream και ελεύθερος αυτοσχεδιασμός δημιουργούν πράγματι ένα πανόραμα του τόσο πλούσιου σε ακούσματα κόσμου της τζαζ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 3ου Πανοράματος Ελληνικής Jazz:

TAKIS BARBERIS GROUP feat. ILHAN ERSAHIN
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Μια μοναδική εμπειρία μουσικής συνύπαρξης Ανατολής και Δύσης, παράδοσης και πρωτοπορίας.

Το Takis Barberis Group παρουσιάζει παλαιότερες αλλά και νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις του Μπαρμπέρη, με πολλά στοιχεία από την τζαζ, τη φανκ, τη ροκ, την ινδική, τη βαλκανική και την ελληνική μουσική παράδοση. Η πλούσια δισκογραφία του, από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα, τον έχει αναδείξει μεταξύ των κορυφαίων στην ανάμειξη Ανατολής και Δύσης, παράδοσης και πρωτοπορίας, φυσικού και ηλεκτρικού ήχου.

Ο Τουρκο-σουηδός σαξοφωνίστας, παραγωγός και συνθέτης Ιλάν Ερσαχίν έχει στο ενεργητικό του πολλές διεθνείς συνεργασίες και πρότζεκτ σε μεγάλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Εγκατεστημένος στη Νέα Υόρκη, ίδρυσε το κλαμπ NuBlu στη θρυλική συνοικία East Village, το οποίο σύντομα έγινε σημείο αναφοράς καθώς από τη σκηνή του παρέλασαν διάσημοι μουσικοί, από τον Herbie Hancock μέχρι τον David Byrne, κι από τον Sun Ra μέχρι τον Tom Waits. Οι τζαζ κριτικοί μιλούν πλέον για τον «ήχο NuBlu» που είναι άκρως συνυφασμένος με το πολυπολιτισμικό στυλ του Ερσαχίν. Το τελευταίο του άλμπουμ, Istanbul Sessions, με τον Erik Truffaz, επιβεβαιώνει την άποψη αυτή με τον καλύτερο τρόπο.

Takis Barberis Group
Τάκης Μπαρμπέρης: κιθάρα
Μάνος Σαριδάκης: πλήκτρα
Γιώργος Γεωργιάδης: μπάσο
Γιώργος Πολυχρονάκος: τύμπανα
Ilhan Ersahin: σαξόφωνο

Μικρή Σκηνή
Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 18€ | Μειωμένο 10€ | Άνεργοι 5€

ΣΑΜΙ ΑΜΙΡΗΣ feat. REX RICHARDSON
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ανοίγοντας μουσικούς διαλόγους με τζαζίστες απ’ όλο τον κόσμο, ο πιανίστας Σάμι Αμίρης και οι καταξιωμένοι μουσικοί του γκρουπ του, συναντούν την τρομπέτα του Ρεξ Ρίτσαρντσον.

Σάμι Αμίρης: πιάνο
Περικλής Τριβόλης: κοντραμπάσο
Σπύρος Παναγιωτόπουλος: ντραμς
Αντώνης Λαδόπουλος: σαξόφωνο
Rex Richardson: τρομπέτα

Μικρή Σκηνή
Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 18€ | Μειωμένο 10€ | Άνεργοι 5€

ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ feat. TOM ARTHURS
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Ένα από τα τρομερά παιδιά της νεότερης βρετανικής τζαζ πλάι σε έναν από τους πιο καταξιωμένους και ολοκληρωμένους Έλληνες μουσικούς.

Ο Κώστας Θεοδώρου είναι ένας ολοκληρωμένος μουσικός, με χαρακτηριστικό και ιδιαίτερα προσωπικό ύφος, για το οποίο ξεχωρίζει στη σημερινή ελληνική τζαζ σκηνή. Γέννημα-θρέμμα του βαλκανικού ήχου, της κλασικής τζαζ και των μουσικών του Κόσμου, έρχεται στο 3ο Πανόραμα με το Lost_Anthropology. Πρόκειται για την τελευταία του δουλειά με νύξεις σε πολιτισμικές ρίζες και αναφορές από αρχέγονα παγανιστικά δρώμενα έως τη σύγχρονη ποίηση. Είναι μια διαλεκτική προσέγγιση στο θέμα της ταυτότητας μέσα από αφηγηματικές μουσικές συνθέσεις σε

Κώστας Θεοδώρου: κοντραμπάσο, κρουστά, κιθάρα, tapes
Αντώνης Ανισέγκος: πιάνο
Σταμάτης Πασόπουλος: μπαγιάν
Tom Arthurs: τρομπέτα

Μικρή Σκηνή
Ώρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια: 18€ | Μειωμένο 10€ | Άνεργοι 5€

Πληροφορίες παραστάσεων και τηλεφωνική πώληση εισιτηρίων:
Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)

Για περισσότερες πληροφορίες: www.sgt.gr