Μειώνουν τις online δαπάνες τους οι καταναλωτές – Τι δείχνει έρευνα

Μειώνουν τις online δαπάνες τους οι καταναλωτές – Τι δείχνει έρευνα
Online shopping. (Photo by IGOR STEVANOVIC / SCIENCE PHOTO / IST / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Η πλειονότητα των καταναλωτών δηλώνει ότι θα επανεκτιμήσει τις δαπάνες της για αγορές λιανικής το επόμενο έτος.

Απαιτήσεις και την προσοχή των εταιρειών που ζητούν τα χρήματά τους μέσω διαδικτύου επιθυμούν πλέον οι καταναλωτές των e-shop στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Σύμφωνα με έρευνα της Salesforce, οι καταναλωτές δηλώνουν πιο προσεκτικοί σε σχέση με τις δαπάνες τους για το 2023 και αυτό διότι η οικονομική αναταραχή τους προκαλεί ανησυχία για το μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, το 81% δηλώνει ότι εξετάζει πιο προσεκτικά τον προϋπολογισμό του για τους επόμενους 12 μήνες, καθώς επιθυμεί να αξιοποιήσει καλύτερα τα χρήματά του.

Το ενδεχόμενο μείωσης των δαπανών για ταξίδια και ξενοδοχεία, και media – ψυχαγωγία είναι επίσης πιθανό, με 78% και 70% των καταναλωτών, αντίστοιχα, να αναφέρουν σχέδια επαναξιολόγησης εξόδων για τους συγκεκριμένους τομείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιπρόσθετα, η έρευνα της Salesforce κατέδειξε πως περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές επιθυμούν καλύτερη εμπειρία εξυπηρέτησης από τις αγαπημένες τους μάρκες.

Οι αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών για απρόσκοπτες και πιο εξατομικευμένες εμπειρίες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στις εταιρείες που αποτυγχάνουν να ανταποκριθούν, με τους λιανοπωλητές να κινδυνεύουν περισσότερο. Η πλειονότητα των καταναλωτών (79 %) δηλώνει ότι θα επανεκτιμήσει τις δαπάνες της για αγορές λιανικής το επόμενο έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κακή εξυπηρέτηση είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο οι καταναλωτές σταματούν να αγοράζουν από μια εταιρεία, καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι το 60% των καταναλωτών αναφέρουν ότι αναμένουν από κάθε τμήμα μιας εταιρείας να αντιδρά άμεσα στα αιτήματά τους με βάση τις πιο πρόσφατα επικαιροποιημένες πληροφορίες που τους αφορούν.

Μάλιστα, σε ποσοστό 40% σημειώνουν ότι η μεγαλύτερη απογοήτευσή τους προέρχεται από συναλλαγές με εταιρείες που δεν προσφέρουν «συνδεδεμένες εμπειρίες», 35% όταν τους γίνονται ερωτήσεις τις οποίες έχουν απαντήσει στο παρελθόν και 33% όταν τους προσφέρονται προϊόντα που δεν τους αφορούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, το επόμενο έτος, το 65% των καταναλωτών δηλώνει πως θα παραμείνει πιστό στις εταιρείες που προσφέρουν πιο εξατομικευμένη εμπειρία στους πελάτες τους, ενώ το 72% των καταναλωτών θα παραμείνει πιστό στις εταιρείες εάν παρέχουν ταχύτερη εξυπηρέτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σημερινός καταναλωτής είναι πιο πιθανό να εκτιμήσει μια «συνδεδεμένη» εμπειρία με τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης και των βιοεπιστημών σε σχέση με άλλους κλάδους.

Η ενίσχυση της εμπιστοσύνης μπορεί, επίσης, να αποτελέσει ευκαιρία για πιστότητα, δεδομένου ότι 76% των καταναλωτών δηλώνουν ότι ενθαρρύνεται η αφοσίωσή τους στις εταιρείες που παρέχουν ασφάλεια δεδομένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: