78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη επικεντρώνεται από αύριο το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής και πολιτικής σκηνής. Το FortuneGreece.com θα είναι εκεί με τις ανταποκρίσεις του Κωστή Χριστοδούλου.

Η τεχνολογία, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη. Αυτοί είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους επικεντρώνεται η 78η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης που εγκαινιάζεται αύριο το πρωί στις 10:00 από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και που θα διαρκέσει ως τις 15 Σεπτέμβρη.

Με 13 θεματικά αφιερώματα -από την ενέργεια, το αυτοκίνητο, την τεχνολογία, τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική περιφέρεια μέχρι τις διεθνείς συμμετοχές, το βιβλίο, το e-gaming και τον αθλητισμό-, με τη διεθνή κοινότητα των προγραμματιστών της Google στην «καρδιά» της Έκθεσης (περίπτερο 14), με μια ευρεία γκάμα παράλληλων εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν θέατρο, θερινό κινηματογράφο, μουσική, καθημερινές συναυλίες, λούνα παρκ, εναέριο θέαμα με μηχανή και ακροβάτες, εβδομάδα ποδηλάτου, δράσεις για τα παιδιά και πολλά άλλα, η 78η ΔΕΘ παρουσιάζει ένα ανανεωμένο πρόσωπο.

Η ΔΕΘ θέλει να γίνει και πάλι «μόδα» και περιμένει το κοινό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας να την επισκεφθεί και να συμμετάσχει στη δεκαήμερη «γιορτή».

Οι πύλες της 78ης ΔΕΘ θα ανοίξουν για το κοινό αύριο στις 12:00 το μεσημέρι και θα μένουν ανοιχτές μέχρι τις 12:00 το βράδυ. Η τιμή του εισιτηρίου κατά την αυριανή ημέρα είναι 3 ευρώ (όπως και όλες τις καθημερινές), ενώ θα υπάρχει και οικογενειακό εισιτήριο κόστους 10 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της 78η ΔΕΘ θα παρέχεται δωρεάν WI-FI για εκθέτες και επισκέπτες, ενώ με mobile εφαρμογή ο επισκέπτης θα μπορεί να βρίσκει από το smartphone του (Android & IOS), εκθέτες, εκθέματα, εκδηλώσεις κλπ.

Διαβάστε ακόμη: «Αντιμέτωποι» Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ

Αύριο στις 21:30 ξεκινά με την Έλενα Παπαρίζου και το MAD North Stage Festival, ένα μοναδικό 9ήμερο φεστιβάλ ελληνικής μουσικής, στον χώρο της νότιας πύλης (υπαίθριος χώρος Τόξο).

Οι επισκέπτες της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων:

-Τη μουσικο-θεατρική παράσταση P.I.G.S. Revolution από μια ομάδα νέων ηθοποιών και μουσικών του ΚΘΒΕ, τους ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένους. Πέρα από τη σημερινή παράσταση στις 19:30 στην Πλατεία Αριστοτέλους, οι ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι θα «ξαναχτυπήσουν» στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στη θεατρική σκηνή (στον κήπο του κτιρίου διοίκησης της ΔΕΘ).

-Τις καθημερινές συναυλίες μουσικών σχημάτων της πόλης από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου (19:30-21:30) στο πλαίσιο του Music Band Festival σε εξέδρα απέναντι από το περίπτερο 6.

-Τον θερινό κινηματογράφο, στον εξωτερικό χώρο του Περιπτέρου 1, όπου κάθε μέρα, από την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και από τις 20:30 έως τις 22:00 θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του μεγάλου κινηματογραφιστή της πόλης, Νίκου Μπιλιλή, «Τα Επίκαιρα της Θεσσαλονίκης».

-Παιδικές παραστάσεις την Τετάρτη 11 και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου («Πέταγμα του Ίωνα» και «Λάχανα και Χάχανα The Musical») στη θεατρική σκηνή της ΔΕΘ.

-Την «Εβδομάδα Ποδηλάτου ΔΕΘ». Στο χώρο της Πλατείας ΧΑΝΘ θα είναι προς διάθεση ποδήλατα για βόλτα όλες τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, ενώ το απόγευμα της Τετάρτης 11/9 θα διοργανωθεί ποδηλατοδρομία σε ιστορικά σημεία της πόλης (Καμάρα, Αγ. Σοφία, Λευκός Πύργος, κλπ) με αφετηρία και τερματισμό στην ΔΕΘ.

-Την εντυπωσιακή συμμετοχή του Πατρινού Καρναβαλιού. Σήμερα το απόγευμα μουσικό άρμα και καρναβαλιστές θα παρελάσουν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης (θα ξεκινήσουν στις 19:00 από την πύλη της ΧΑΝΘ). Αύριο το Πατρινό Καρναβάλι διοργανώνει από τις 12:00-14:00 στην πλατεία Αριστοτέλους, διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους.

-Το Beach Volley, με συμμετοχή αθλητών και celebrities, με δύο αγώνες την ημέρα καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της 78ης ΔΕΘ και έναρξη στις 17:30.

-Το εντυπωσιακό Ντουέτο Vertical Dance (ακροβατικός χορός σε τοίχο) από την Τετάρτη 11/9-Κυριακή 15/9 καθημερινά στις 19:45 στον τοίχο του περιπτέρου 9.

-Τα ριψοκίνδυνα νούμερα μιας μηχανής και τριών ακροβατών σε τεντωμένο σύρμα δεμένο μεταξύ του Περιπτέρου 7 και του Πύργου του ΟΤΕ (καθημερινά στις 19:00 και 21:00, ενώ τα δύο Σαββατοκύριακα και στις 12:30).

Μέγας χορηγός της 78ης ΔΕΘ είναι ο ΟΠΑΠ, στις συναυλίες ο Μασούτης, στα εισιτήρια η Domotel, στις παράλληλες εκδηλώσεις το ενεργειακό ποτό Jaguar, που είναι και μεγάλος χορηγός στο Beach Volley, στο e-gaming οι Red Bull, Samsung, Alienware, XBOX, GNET και Razer, στο Beach Volley οι Mega Security, Edenred, Sport 2000, Πρωτοπόροι και Underarmour, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή της MLS Πληροφορική που θα «ντύσει» την Πύλη του Συντριβανίου.

Διαβάστε ακόμη: Τι θέλουν οι Αυστραλοί στην Θεσσαλονίκη;

Φωτογραφία: Σωτήρης Μπαρμπαρούσης