AbbVie: Oι άνθρωποι και η επιστήμη μάς δείχνουν το μέλλον

AbbVie: Oι άνθρωποι και η επιστήμη μάς δείχνουν το μέλλον

Στην AbbVie πεποίθησή μας είναι ότι οι επιστημονικές μας καινοτομίες και οι επιχειρηματικές μας πρακτικές πρέπει να ωφελούν τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Από τον Πασχάλη Αποστολίδη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της AbbVie

Η φιλοσοφία της AbbVieδιαπνέεται από μία ακλόνητη και αδιαπραγμάτευτη πεποίθηση, η οποία καθοδηγεί τις ενέργειές μας, τον τρόπο που σχετιζόμαστε και που επιχειρούμε. Κι αυτή η πεποίθηση είναι η δέσμευσή μας στην επιστήμη και στην καινοτομία, με κύριο μέλημα τη βελτίωση της υγείας, της ευημερίας των ανθρώπων και της κοινωνίας.

Ο κόσμος, όπως τον γνωρίζαμε, μεταμορφώνεται ραγδαία, πολλές φορές με βίαιο τρόπο σε όλα τα επίπεδα, κοινωνικά, ηθικά, γεωπολιτικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά, επιχειρηματικά. Εμείς οφείλουμε ως μέλη μίας ευρείας επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας να αποτελούμε έναν θετικό πόλο, λειτουργώντας ως πολύπλευρα ενεργοί πολίτες. Δεν αποστασιοποιούμαστε και δεν περιοριζόμαστε σε στεγανά και στερεότυπα. Είμαστε δίπλα στους ανθρώπους, στους ασθενείς μας και στις οικογένειές τους, στους συνεργάτες μας και αφουγκραζόμαστε με ενσυναίσθηση τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους.

Αυτή η αμφίδρομη σχέση με το κοινωνικό σύνολο και η θεμελιώδης αρχή μας στο ευ επιχειρείν μάς βοήθησαν, έγκαιρα, να κατανοήσουμε ότι τώρα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να μετεξελιχθούμε σε ό,τι πιο σύγχρονο και επίκαιρο το οποίο ανταποκρίνεται στις τάσεις της εποχής. Διαβλέπουμε τις απεριόριστες δυνατότητες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και τα άλματα που μπορούμε να κάνουμε για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Ενστερνιζόμαστε ότι η επιχειρηματική ηθική, η συμπεριληπτικότητα, η ανθεκτικότητα και η σύνθεση απόψεων αποτελούν την ειδοποιό διαφορά για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να προοδεύσουν, να χαίρουν σεβασμού και να έχουν διάρκεια στον χρόνο.

Στην AbbVie πάμε πέρα από τα στενά όρια της εγγενούς δραστηριότητάς μας, βάσει της οποίας αξιοποιούμε την επιστημονική μας αριστεία, καινοτομούμε με ακεραιότητα και καλλιεργούμε συνθήκες προόδου στην ιατρική και φαρμακευτική επιστήμη μέσω συνεχούς έρευνας και πραγματοποίησης ασφαλών κλινικών μελετών, μετουσιώνοντας τις ιδέες μας σε αποτελεσματικές θεραπείες. Συγχρόνως, βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και έχουμε επίγνωση της ευθύνης μας να συνδράμουμε ως χρήσιμοι και υπεύθυνοι πολίτες, με συμβολή σε καίρια θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, θέτουμε σύγχρονα και θετικά πρότυπα προάγοντας το κοινό καλό και μακροπρόθεσμη αξία για την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη.

Για να το πετύχουμε, δεν διστάζουμε να δούμε τους εαυτούς μας μέσα από ένα μεγεθυντικό φακό ο οποίος αποκαλύπτει το πλήρες φάσμα της οντότητάς μας, ως επιστημόνων, ως επαγγελματιών υγείας και ως επαγγελματιών σε μία επιχείρηση, αλλά κυρίως ως παγκόσμιων πολιτών που συνδέονται και επικοινωνούν μέσω της επιστήμης. Και όλοι μαζί δεσμευόμαστε να πρωτοπορούμε, να προοδεύουμε, να αναζητούμε καινοτόμες λύσεις και να δημιουργούμε ισχυρές και ευρείες συνεργασίες προς όφελος των ανθρώπων.

Σε αυτή την επιδίωξή μας σεβόμαστε τη διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου, τις διαφορετικές αντιλήψεις και το διαφορετικό πολιτισμικό, κοινωνικό, ακαδημαϊκό υπόβαθρο, αντιμετωπίζοντας όλες και όλους ισότιμα, ώστε να επιτυγχάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο που μπορούμε. Καλλιεργούμε αξιοκρατικά τη σταδιοδρομία διαφορετικών ταλέντων για να προχωρούν σύμφωνα με τις δεξιότητες, τις επιθυμίες και την εκπαίδευσή τους. Παράλληλα, διευκολύνουμε την επιστημονική συνεργασία. Είμαστε επιχειρηματικά τολμηροί και αναζητούμε ευκαιρίες για να συνεργαστούμε και να μετασχηματιστούμε με όραμα την επιστήμη μας. Όπως το 2020 που εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης της πανδημίας, δεν υποχωρήσαμε, προχωρήσαμε μπροστά με την εξαγορά της Allergan. Μία επιχειρηματική κίνηση η οποία προοιώνιζε την ισχυροποίηση της εταιρείας και του χαρτοφυλακίου μας, αλλά κυρίως υπογράμμιζε τη θέλησή μας για περισσότερη πρόοδο, με περισσότερες θεραπείες για τους ασθενείς μας. Μετά από δύο χρόνια δημιουργικής συνύπαρξης, η πυγμή, η μεθοδικότητα και η διορατικότητά μας επιβραβεύονται, αφού τον Νοέμβριο 2022 θα ολοκληρωθεί η πλήρης συνένωση των δύο εταιρειών σε μία νομική οντότητα, με εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης και καινοτομίας.

Νιώθουμε περήφανοι και κυρίως ευθύνη, που η επιχειρηματική μας πρακτική και ηθική αναγνωρίζονται από την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα που ανήκουμε, όπως μέσω της ανάδειξής μας στις πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το 2022. Δεσμευόμαστε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών, ώστε κάθε μας βήμα να ανοίγει δρόμους ώστε όλοι οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε ίσες ευκαιρίες για να ζήσουν τη ζωή τους όπως την ονειρεύονται και την αξίζουν.

Για εμάς το μέλλον είναι ήδη εδώ. Είναι ευθύνη μας, ως μία εταιρεία που σέβεται κάθε άνθρωπο, να ανταποδώσουμε στην κοινωνία με γενναιοδωρία και υπευθυνότητα, και να αποτελούμε ελπίδα ώστε οι επόμενες γενιές να απολαύσουν πιο ευημερούσες κοινωνίες.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα