Αχιλλέας: Ο «γάτος – μάντης» του φετινού Μουντιάλ

Αχιλλέας: Ο «γάτος – μάντης» του φετινού Μουντιάλ

Ο πανέμορφος γάτος θα δίνει πριν από κάθε αγώνα το δικό του προγνωστικό.

Ο γάτος Αχιλλέας που είναι ένας από τους ξεχωριστούς γάτους του περίφημου μουσείου Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, όπως δήλωσε η αρμόδια κτηνίατρος του μουσείου Άννα Κοτνράτιεβα, θα κάνει τα δικά του προγνωστικά για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, από την πόλη διαμονής του.

Ο Αχιλλέας, ένας κατάλευκος, κουφός γάτος, θα προβλέψει ποιος θα είναι ο νικητής του πρώτου ποδοσφαιρικού αγώνα του Μουντιάλ -2018 που ξεκινάει στην Ρωσία στις 14 Ιουνίου.

Η «πρόγνωση» θα γίνει μια ημέρα πριν συναντηθούν στο στάδιο «Λουζνικί» της Μόσχας οι εθνικές ομάδες της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανάτπυξης Τουρισμού της Αγίας Πετρούπολης που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

«Στις 13 Ιουνίου στις 14.00, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που θα δοθεί στο Σπίτι των Δημοσιογράφων, επ’ ευκαιρία των εγκαινίων του κέντρου τύπου της Αγίας Πετρούπολης, ο γάτος- μάντης του Ερμιτάζ Αχιλλέας θα επιλέξει την ομάδα που θα νικήσει στον πρώτο ποδοσφαιρικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι γάτες του Ερμιτάζ είναι απόγονοι εκείνων που ζούσαν στα Χειμερινά Ανάκτορα από τον 17ο αιώνα, επί Μεγάλου Πέτρου. Σήμερα, περίπου 70 γάτες προστατεύουν το μουσείο από τα ποντίκια.