Αχτσιόγλου: Θα ακυρώσουμε τη μείωση του αφορολόγητου όπως κάναμε και με τις συντάξεις

Αχτσιόγλου: Θα ακυρώσουμε τη μείωση του αφορολόγητου όπως κάναμε και με τις συντάξεις

«Θεωρώ πολύ πιθανό να μην εφαρμοστεί το μέτρο αυτό και θα έλεγα κανείς να μην ποντάρει εκεί γιατί εκτίθεται», τόνισε η υπ. Εργασίας. 

Η αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν η απόκριση σε μία μεγάλη ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας και των εργαζομένων και ιδίως των νέων, γιατί πρωτίστως αυτή η αύξηση συμβάλλει στην ενίσχυση των εισοδημάτων των νέων εργαζόμενων καθότι αυτοί που εργάζονταν με τον υποκατώτατο μισθό των 510 ευρώ θα δουν μια αύξηση στα εισοδήματά τους της τάξης του 27% και ήταν μια μεγάλη ανάγκη στην οποία έπρεπε να ανταποκριθούμε” δήλωσε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Η χώρα έχει εδώ και μια δεκαετία στην οποία οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα συμπιέζονται διαρκώς και υπέστησαν την τεράστια μείωση το 2012 με πράξη του τότε Υπουργικού Συμβουλίου κατά 22% εν μία νυκτί και κατά 32% για τους νέους” συμπλήρωσε.

«Η αύξηση του μισθού δεν αλλάζει για το 2019 το επίπεδο της φορολογικής κλίμακας, άρα αυτοί μένουν στο αφορολόγητο για το 2019. Για το 2020 σε σχέση με το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου να θυμίσω ότι γινόταν πέρσι η ίδια επίθεση με την περικοπή των συντάξεων, η οποία δεν υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση, αντιθέτως ακυρώθηκε το μέτρο αυτό. Θα συνιστούσα να μην επενδύει κανείς στις κακές προσδοκίες στη βάση της εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου γιατί η παρούσα κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αυτό το μέτρο είναι σε θέση να το ακυρώσει όπως ακύρωσε και την περικοπή των συντάξεων.

Ακόμα περισσότερο τώρα που είμαστε και σε μια πιο σταθερή κατάσταση στην ελληνική οικονομία. Θεωρώ πολύ πιθανό να μην εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και θα έλεγα κανείς να μην ποντάρει εκεί γιατί εκτίθεται. Και πέρσι η αξιωματική αντιπολίτευση πόνταρε στην περικοπή των συντάξεων και τελικά εκτέθηκε διότι φάνηκε ότι το ενσωματώνει ως λογική στο πρόγραμμά της. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα, οπότε θα έλεγα καλύτερα να το αφήσουν στην άκρη» τόνισε η υπουργός Εργασίας.