Adecco: Η Ελλάδα «διώχνει» τα ταλέντα

Adecco: Η Ελλάδα «διώχνει» τα ταλέντα

Οι πέντε κορυφαίες χώρες στην ανταγωνιστικότητα ταλέντων είναι οι Ελβετία, Σιγκαπούρη, Λουξεμβούργο, ΗΠΑ και Δανία.

Η παγκόσμια μελέτη που πραγματοποιείται από τον όμιλο Adecco και το Human Capital Leadership Institute στη Σιγκαπούρη κατέγραψε πως η Ελλάδα όχι μόνο διώχνει τα ταλαντούχα μυαλά της στο εξωτερικό, αλλά αδυνατεί να προσελκύσει ταλέντα από την παγκόσμια δεξαμενή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ανταγωνιστική στον συγκεκριμένο τομέα.

Και όλα αυτά, παρά τα γεγονός πως η χώρα μας διατηρεί σχετικά καλή απόδοση στις παραμέτρους που αφορούν τον «τρόπο ζωής» και την «αειφορία» που συμπεριλαμβάνονται στον πυλώνα της «διατήρησης». Έτσι, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 49η θέση στον δείκτη GTCI 2015-16 και όπως προκύπτει, θα πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στην προσέλκυση ταλέντων από το εξωτερικό.

Ο γενικός διευθυντής της Adecco Ελλάδας, Κ. Μυλωνάς, σχολίασε πως «παρότι η χώρα μας παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η κατάταξή της είναι χαμηλή σε σχέση με τις χώρες της ίδια ομάδας εισοδήματος, καθώς και σε σχέση με τις χώρες της περιοχής στην οποία ανήκουμε, γεγονός που υποδεικνύει ότι έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε προκειμένου να γίνουμε μία ανταγωνιστική χώρα που θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους επαγγελματίες με υψηλά προσόντα και για τα λεγόμενα «χρυσά μυαλά».