Adidas: Ξεπερνά τις προβλέψεις με άνοδο 6% στις πωλήσεις το γ’ εξάμηνο

Adidas: Ξεπερνά τις προβλέψεις με άνοδο 6% στις πωλήσεις το γ’ εξάμηνο
Photo:
Ειδικότερα, οι πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν τελικά στα 6,41 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 6,32 δισ. ευρώ.

Αύξηση στις πωλήσεις πέτυχε η μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών, Adidas, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 6%, διαμορφούμενες τελικά στα 6,41 δισ. ευρώ, έναντι πρόβλεψης για 6,32 δισ. ευρώ. Παράλληλα, τα λειτουργικά κέρδη της Adidas παρέμειναν αμετάβλητα, διαμορφούμενα στα 897 εκατ. ευρώ, επίσης υψηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για 882 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί, επιπλέον, ότι, κατά τη διάρκεια των συμφωνιών, νωρίτερα το πρωί, οι μετοχές της Adidas υποχώρησαν κατά 0,4%.

Την ίδια ώρα, η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών, που φαίνεται πως επέστρεψε στην ανάπτυξη, σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη, αναμένει ότι θα υπάρξει σημαντική αύξηση πωλήσεων και το τέταρτο και τελευταίο τρίμηνο του έτους, μετά τις ενισχυμένες πωλήσεις που κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι η Adidas έχει καταφέρει ήδη, τα τελευταία χρόνια, να εξουδετερώσει την κυριαρχία της μεγάλης ανταγωνίστριάς της, Nike, σε ό,τι αφορά στην αγορά των ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά, η Nike διατηρεί το προβάδισμά της στην αγορά της Κίνας, αλλά και στην Ευρώπη, μια τάση που εξακολουθεί να ισχύει, όπως αποτυπώνουν και τα τελευταία αποτελέσματα.

Σχόλια αναφορικά με την πορεία της Adidas στις διάφορες αγορές έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Adidas, Kasper Rorsted, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη στο CNBC «Squawk Box Europe» ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» πως το συνολικό καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ είχε επηρεαστεί από τον μακροχρόνιο εμπορικό πόλεμο.

«Ωστόσο, αν κοιτάξετε την Adidas, οι αριθμοί μας επηρεάζονται οριακά», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Ανησυχούμε πολύ περισσότερο για έναν πόλεμο συναλλάγματος- όπως έχουμε πει επανειλημμένα- έτσι δεν βλέπουμε ότι οι αριθμοί μας θα επηρεαστούν ουσιαστικά από τον σημερινό εμπορικό πόλεμο όσον αφορά στην κερδοφορία».

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα επέβαλαν δασμούς αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των προϊόντων των δύο χωρών από την αρχή του 2018, γεγονός που έπληξε τις χρηματοπιστωτικές αγορές και έβλαψε την επιχειρηματικότητα και το κλίμα των καταναλωτών.

Η Nike ανέφερε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 10% το δεύτερο τετράμηνο του 2019, γεγονός που οφείλεται, εν μέρει, στην ώθηση των πωλήσεων μέσω των δικών της καταστημάτων αλλά και online.

Παράλληλα, οι πωλήσεις της Nike στην Κίνα σημείωσαν άνοδο της τάξεως του 27%, ενώ στην Βόρεια Αμερική τα αποτελέσματα ήταν επίσης ενισχυμένα, παρουσιάζοντας, ωστόσο, βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τον αναμενόμενο του 4%.

Για την Adidas, οι πωλήσεις στην αγορά της Κίνας αυξήθηκαν κατά 11% κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, οι πωλήσεις ήταν ενισχυμένες κατά 10%. Στην Ευρώπη, η Adidas επέστρεψε στην ανάπτυξη, σημειώνοντας αύξηση 3%, καθώς ενίσχυσε τις πωλήσεις αθλητικού εξοπλισμού.

Ο Rorsted, από πλευράς του, δήλωσε ότι διατηρεί την εμπιστοσύνη του για σημαντική αύξηση των πωλήσεων κατά το τέταρτο τρίμηνο και επιβεβαίωσε ότι οι προοπτικές του έτους θα διαμορφωθούν σε 5-8% και το καθαρό εισόδημα από συνεχιζόμενες πράξεις μεταξύ 1,88 και 1,95 δισ. Ευρώ.

Όταν ρωτήθηκε αν η Adidas γνώριζε τις πολιτικές διαμάχες που προέκυψαν από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο Rorsted απάντησε: «Δε νομίζω ότι θα ήταν σωστό, ούτε επιτρεπτό να έχουμε πολιτική θέση και άποψη για κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιούμαστε τώρα, όπως κάναμε στο παρελθόν και θα κάνουμε στο μέλλον, λειτουργούμε σε ένα ουδέτερο περιβάλλον». «Και, ειλικρινά τα μπλουζάκια και τα πάνινα παπούτσια δεν είναι πολύ πολιτικό προϊόν», κατέληξε.