ΑΔΜΗΕ : Έτσι αποφεύχθηκε στο παρά πέντε το μπλακ αουτ στην Αττική

ΑΔΜΗΕ : Έτσι αποφεύχθηκε στο παρά πέντε το μπλακ αουτ στην Αττική
Τo Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Παλλήνης που παρουσιάστηκε βλάβη σε διακόπτη του δικτύου διανομής, Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018. Πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής εξαιτίας της εκτεταμένης διακοπής ρεύματος που έχει προκληθεί. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γιατί ξεκίνησαν οι εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος στη ΒΑ Αττική. Επανέρχεται σταδιακά η ηλεκτροδότηση.

Μια ανάσα πριν το γενικό μπλακ αουτ έφτασε γύρω στις 12.30 το μεσημέρι η Αττική όταν οι πύρινες φλόγες στην περιοχή του Κρυονεριου προκάλεσαν διαταραχή στις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας του βορειοανατολικού λεκανοπεδίου.Σύμφωνα με πληροφορίες, στο control room του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονερι σήμανε κόκκινος συναγερμός όταν διαπιστώθηκε πως οι γραμμές υπερυψηλής Λαρυμνας – Αγ Στέφανου, Αγ Στέφανου – Αχαρνων και Αγ Στέφανου – Χαλκηδόνας – Ολυμπιακού Χωριού έσβησαν από το σοκ των καπνών και των ισχυρών ανέμων της πυρκαγιάς. Πύρινη εστία στην περιοχή του Κρυονεριου οπου συγκλίνουν οι τρεις αυτές οι γραμμές προκάλεσε διαταραχή.

Αυτόματα, λένε οι ίδιες πληροφορίες, ενεργοποιήθηκε το «κόκκινο» μπουτόν και κόπηκαν από την Αττική φορτία 300 MW και και χειροκίνητα από τον ΔΕΔΔΗΕ αλλά 100 MW. Το μπλακ αουτ αποφεύχθηκε με κόστος βέβαια τις διακοπες ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Αττικης.

Τα προαναφερόμενα μεγάλα κυκλώματα υπερυψηλής τάσης τέθηκαν εκ νέου σε λειτουργία και τώρα γίνονται προσπάθειες επαναφοράς της ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών από τον ΔΕΔΔΗΕ με τρόπο ώστε να επανέλθει ομαλά το σύστημα.

Οι εκ περιτροπής διακοπες ηλεκτροδότησης στις περιοχές που ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ γινονται μέχρι να ομαλοποιηθεί το ισοζύγιο παραγωγής-ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές η ώρα και η διάρκεια τους δεν είναι εύκολο να προσδιοριστούν όσο η πυρκαγιά στα σημεία που βρίσκονται οι κρίσιμες γραμμές μεταφορές κινείται ανεξέλεγκτα και τις επηρεάζει.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η ηλεκτροδότηση σταδιακά επανέρχεται.