Αegean: Αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού Μαΐου – Ιουλίου

Αegean: Αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού Μαΐου – Ιουλίου

Μετακινήθηκαν συνολικά 1,3 εκατ. επιβάτες.

Αύξηση 22% στην κίνηση εξωτερικού για το διάστημα Μάιος – Ιούλιος 2013 σημείωσε η αεροπορική εταιρεία Aegean, μεταφέροντας συνολικά 1,3 εκατ. επιβάτες, 235 χιλ. περισσότερους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η θετική αυτή τάση συνεχίστηκε τον Ιούλιο, οπότε και η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση 19% σε 508 χιλ. επιβάτες.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η Aegean, ιδιαίτερα θετικό είναι το αποτέλεσμα για την τουριστική κίνηση της Αθήνας, όπου παρατηρείται αντιστροφή της αρνητικής τάσης του 2012, παρουσιάζοντας αύξηση της κίνησης εξωτερικού κατά 15%.

Χρήμα που πετάει

Σημαντική όμως είναι και η περαιτέρω ενίσχυση της θετικής τάσης των άλλων κυρίων βάσεων από τις οποίες επιχειρούν τουλάχιστον τρία αεροσκάφη, και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου και της Ρόδου, όπου παρουσιάστηκε αύξηση μεταξύ 19% και 41%.

Θετική είναι και η πορεία των μικρότερων βάσεων, Κέρκυρα, Κως και Καλαμάτα, από τις οποίες επιχειρεί σε κάθε μία από ένα αεροσκάφος, σημειώνοντας συνολική αύξηση της κίνησης εξωτερικού κατά 58%.

Φωτογραφία: Παντελής Σαΐτας