Aegean Airlines: Ενισχύει το δίκτυό της με προσθήκη νέων πτήσεων και προορισμών

Aegean Airlines: Ενισχύει το δίκτυό της με προσθήκη νέων πτήσεων και προορισμών
Αεροσκάφος της Aegean Airlines, που ανήκει στον στόλο των νέων αεροσκαφών που παρέλαβε η εταιρεία, πετάει πάνω από την πόλη της Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στόχος της διοίκησης είναι η αύξηση της δραστηριότητας και η μείωση της εποχικότητας της αεροπορικής κίνησης, προάγοντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν 365 ημέρες τον χρόνο.

Αποστολή Ντουμπάι

Επέκταση σε νέες αγορές και ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου χαρακτηρίζουν τη στρατηγική της Aegean Airlines για το 2024, του αερομεταφορέα που για 12η συνεχή χρονιά και 13η συνολικά ανακηρύσσεται πρώτος στις προτιμήσεις των επιβατών κατακτώντας τον τίτλο της «Καλύτερης Περιφερειακής Αεροπορικής Εταιρείας στην Ευρώπη» στα Skytrax World Airline Awards 2023.

New entry τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία, ενώ μπαίνει 4η πτήση για Λονδίνο καθώς επίσης και 2η καθημερινή πτήση για την Φρανκφούρτη τη Βαρκελώνη, τη Μαδρίτη, τη Ρώμη, τη Λάρνακα και την Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, ενισχύει τη δυναμική της μέσα από την σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με την Emirates, τη Saudia και την Juneayo με τις οποίες προχωρά σε συμφωνίες κοινού κωδικού (codeshare). Στόχος της διοίκησης είναι η αύξηση της δραστηριότητας και η μείωση της εποχικότητας της αεροπορικής κίνησης, προάγοντας το ελληνικό τουριστικό προϊόν 365 ημέρες τον χρόνο.

«Πιστεύουμε ότι και αυτή η χρονιά θα είναι θετική. Είναι μια δουλειά που αλλάζει πολύ εύκολα, γιατί αλλάζει διαρκώς το ανταγωνιστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο πετάμε και η έλλειψη προβλεψιμότητας είναι κάτι με το οποίο έχουμε μάθει να ζούμε. Τα προβλήματα των υποδομών έγιναν ορατά μετά τον Covid, ως έναν βαθμό διορθώθηκαν το 2023 αλλά εξακολουθούν να είναι εκεί. Όλος ο κλάδος έχει αποσταθεροποιηθεί, οι υποδομές έχουν φτάσει σε κορεσμό και επηρεάζονται δραματικά τα αεροδρόμια και οι αεροπορικές» τόνισε ο CEO της Aegean Airlines, Δημήτρης Γερογιάννης σε δημοσιογραφική αποστολή στο Ντουμπάι.

Ο επικεφαλής της Aegean Airlines πρόσθεσε πως οι μακρινές πτήσεις προς Ινδία και Κόλπο είναι προορισμοί που έχουν ζήτηση  και αντέχουν και ως εκ τούτου σκοπεύουν να αναπτυχθούν με ένα νέο προϊόν που δείχνει δυνατότητες να αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια. Στις εν λόγω γεωγραφικές περιοχές οι πτήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2026 όταν θα αρχίσουν να παραδίδονται τα τέσσερα νέα αεροσκάφη.

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε τις υπηρεσίες μας στο κτήριο 56 του Ελευθέριος Βενιζέλος για εκπαίδευση πληρωμάτων καμπίνας και πιλότων σε τρίτους και έχουμε ήδη αρκετούς πελάτες. Μπορούμε και συνεχίζουμε να επενδύουμε – ο αερομεταφορέας είναι σημαντικό κομμάτι της χώρας και η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει ένας ξένος επισκέπτης» κατέληξε ο κ. Γερογιάννης. Διευκρίνισε δε πως σε κάθε δρομολόγιο που πετάει η Aegean Airlines,  έχει απέναντι της τουλάχιστον μια low cost εταιρεία και μια full service.

Να σημειωθεί ότι η μετακόμιση από το κτήριο 57 στο 56 θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα, κίνηση η οποία εκτιμάται ότι θα φέρει αξία στην εταιρεία και στη χώρα μιας και τέτοιες δουλειές τις έπαιρναν στο εξωτερικό και τώρα θα πάρει μερίδιο και η χώρα μας.

19,5 εκατομμύρια θέσεις σε 47 χώρες το 2024

Τον λόγο πήρε ο κ. Γιάννης Ράσογλου, ο οποίος έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ετήσιο πρόγραμμα της AEGEAN, εστιάζοντας την προσοχή του στο αντίστοιχο θερινό. Όπως είπε, το 2020-2022, σε μια περίοδο που ο κλάδος τράβηξε χειρόφρενο, διατηρήθηκε το 75% των προορισμών και σήμερα το δίκτυο αναπτύσσεται στο υπάρχουν κομμάτι της Δυτικής Ευρώπης και προς νέες αγορές στη Μέση Ανατολή.

Για την τρέχουσα χρονιά η αεροπορική, συμφερόντων της οικογένειας Βασιλάκη, θα προσφέρει συνολικά 19,5 εκατομμύρια θέσεις σε 47 χώρες πετώντας σε περισσότερους από 155 προορισμούς.

«Καταφέραμε να μειώσουμε την εποχικότητα και κατά το διάστημα Μάρτιος – Απρίλιος 2024 κατεγράφη αύξηση 12% – 14% στην επιβατική κίνηση. Η μεγαλύτερη επένδυση γίνεται στα υφιστάμενα δρομολόγια. Προτεραιότητα έχει η ανάδειξη στο δίκτυο εσωτερικού και συνεχίζουμε με ένταση την επένδυση στη βάση της Θεσσαλονίκης με 20 προορισμούς. Φέτος ρίχνουμε ειδικό βάρος σε Κύπρο, Τουρκία, Ιταλία και στην περιοχή της Σιβηρικής με Ισπανία και Πορτογαλία, όπου σημαντικός αριθμός θέσεων τοποθετούνται εκεί».

Ο κ. Ράσογλου συνέχισε λέγοντας πως εξίσου μεγάλη δυναμική δείχνει το νησί της Κρήτης και στο κομμάτι του εσωτερικού και του εξωτερικού με τα δρομολόγια να εντείνονται σε Σητεία και Χανιά.

Τέλος η Πέπη Σταμάτη, Deputy Chief Commercial Officer Network and Revenue της Aegean Airlines έκανε λόγο για πληρότητα από τους νέους προορισμούς η οποία αγγίζει το 75%.

«Υπάρχουν αυξημένες διαθέσιμες θέσεις. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι σημειώθηκε αύξηση 12% των διαθέσιμων θέσεων στο εξωτερικό τον Απρίλιο με 80% πληρότητα, εξέλιξη στην οποία βοήθησε και το καθολικό Πάσχα. Ο Απρίλιος έδειξε την δυναμική των Ελλήνων και τη διάθεσή τους να ταξιδέψουν εντός και εκτός συνόρων. Νο 1 προορισμός με 100% πληρότητα από τους Έλληνες ταξιδιώτες κατά την περίοδο του Πάσχα ήταν το Μαρόκο».

Η κα Σταμάτη κατέληξε λέγοντας πως η συχνότητα που πραγματοποιούνται οι κρατήσεις έχει επανέλθει στα επίπεδα του 2019, ενώ ανακοίνωσε προσφορά που αφορά τις οικογένειες για την περίοδο καλοκαιριού, σύμφωνα με την οποία τα βρέφη μπορούν να ταξιδέψουν δωρεάν και τα παιδιά έως 12 ετών να λάβουν έκπτωση εισιτηρίου της τάξης του 60%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: